1
huhti
2014
0

Alexander Stubb vai Kai Pöntinen?

Julkisessa keskustelussa on puhuttu äänestäjien kuluttajansuojasta. Esimerkiksi on otettu yleensä Keskusta. On kysytty, kuinka äänestäjä voi tietää, kenen hyväksi annettu ääni lopulta menee. Saako hän Paavo Väyrysen, jos äänestää Olli Rehniä? Meneekö Olli Rehnille annettu ääni tueksi Paavo Väyryselle?

Tähän voimme vastata, että kumpikin saa omat äänensä. Äänten jakautuminen puolueiden kesken ratkaisee paikkajaon niiden välillä. Henkilökohtaiset äänimäärät ratkaisevat, ketkä tulevat valituiksi. Kun ehdokkaiden kesken on ”vivahde-eroja”, äänestäjä voi omalla valinnallaan vaikuttaa Keskustan ja Suomen linjaan.

Kun puhutaan äänestäjien kuluttajansuojasta, on syytä suunnata katseet Kokoomukseen.

Puolueen kärkiehdokkaana esiintyy Alexander Stubb, joka tunnetaan hyvin liberaaleista mielipiteistään. Hän ei aio hoitaa parlamentaarikon tehtävää ollenkaan, vaan pyrkii välittömästi komission jäseneksi.

Listalla on muiden muassa myös Kai Pöntinen. Pöntinen kunnostautui edellisissä eurovaaleissa julkaisemalla rasistisen ja maahanmuuttajavastaisen vaalimainoksen otsikolla ”Sosiaalipummi-maahanmuuttajille stoppi”. Puolue joutui kieltämään tällaisen kampanjoinnin. Se puri kuitenkin niin hyvin, että Pöntinen sai 17 000 ääntä.

Jos Alex saa äänivyöryn, viimeisen läpimenijän kynnys laskee Pöntisen ulottuville. Se alenee edelleen, kun Stubb siirtyy heti vaalien jälkeen komission jäseneksi.

Äänestäjän onkin kysyttävä: ”Saanko Kai Pöntisen, kun äänestän Alexander Stubbia?”.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ehdokkuus eurovaaleissa uuteen harkintaan
Loistava tulos eurovaaleissa, seuraavaksi eduskuntavaalit
Äänikuninkuus mahdollinen, valinta hiuskarvan varassa
”Euroalueella on siis kaksi toimivaa vaihtoehtoa: täysimittainen liittovaltio tai rahaliiton purkaminen.”