24
touko
2014
0

Äänikuninkuus mahdollinen, valinta hiuskarvan varassa

Aloitin kampanjani Euroopan parlamentin vaaleja varten 14. maaliskuuta Enontekiöltä. Viimeinen varsinainen vaalitilaisuus oli perjantai-iltana Jyväskylässä. Tänään lauantaina olen äänestäjien tavattavissa Järvenpäässä, Keravalla, Vantaalla, Espoossa ja Helsingissä.

Kampanjani on ulottunut lähes kaikkiin kuntiin ja moniin entisiin kuntiin. Vaalitilaisuuksia on kertynyt lähes 300. Niissä olen saanut tavata tuhansia ihmisiä.

Kampanjani olen rahoittanut pääosin myymällä mukeja ja kirjoja. Kansan käsi on ollut taas karttuisa. Yrityksiltä en ole tukea pyytänyt. Osan kampanjakuluista maksan omasta pussistani.

Kotisivulleni olen kirjoittanut blogikirjoituksia, joissa olen kertonut kantani keskeisiin asiakysymyksiin. Linjaani on voinut tutustua myös videolta, jossa haastattelen itseäni.

Ne jotka ovat halunneet tutustua ajatuksiini perusteellisemmin, ovat voineet lukea uusimman kirjani ”Suomen linja”. Aikaisempia teoksiani on ollut mahdollista hankkia verkkokaupan kautta. Tärkeimmät niistä ovat olleet saatavilla myös e-kirjana. Pari päivää sitten ”Suomen linja” tuli tarjolle myös ruotsinkielisenä e-kirjana.

Kampanjaani on keventänyt leikinlasku kuninkuudella ja kuningasmukeilla. Kuningasmuki- ja tangovideoilla on ollut kymmeniä tuhansia katsojia, ja ne ovat päätyneet myös useisiin tv-ohjelmiin.

Vaaliorganisaatiota minulla ei ole ollut. Ei ole ollut missään aikaisemmissakaan vaaleissa. Kampanjaa on suunnitellut ja toteuttanut pieni tukiryhmä. Vaalityössä on ollut itse valitsemallaan tavalla mukana valtava määrä kannattajiani. Tästä lämmin kiitos jo tässä vaiheessa.

Ylen tekemän gallup-tutkimus kertoo vaalien asetelman. Sen valossa jokaisen on mahdollista harkita, kuinka voi parhaimmin toteuttaa omaa tahtoaan.

Minun osaltani tarjolla ovat äärimmäiset vaihtoehdot.

Valtaosa äänistä annetaan vasta vaalipäivänä. Niiden turvin voin nousta ainakin Keskustan äänikuninkaaksi. Toisaalta gallupin mukaan Keskustan kolmas paikka on täpärällä ja oma valintani saattaa siten olla hiuskarvan varassa.

Kaikki valta on jälleen äänestäjien käsissä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Ehdokkuus eurovaaleissa uuteen harkintaan
Loistava tulos eurovaaleissa, seuraavaksi eduskuntavaalit
”Euroalueella on siis kaksi toimivaa vaihtoehtoa: täysimittainen liittovaltio tai rahaliiton purkaminen.”
Lipponen, Katainen ja maan etu