13
touko
2012
0

Keskustan nuoret vaikuttajat Väyrysen tueksi

Joukko nuoria keskustalaisia vaikuttajia on asettunut tukemaan valtiotieteen tohtori Paavo Väyrysen valintaa Keskustan puheenjohtajaksi. Nuoret kampanjoivat Väyrysen puolesta huomenna julkistettavassa esitteessä teemalla ”Valitse tulevaisuus, valitse Väyrynen”.

Nuoret katsovat, että ”Keskusta tarvitsee jäseniä kuuntelevan, kenttää innostavan, ihmisten parissa kulkevan ja yhteistyötä rakentavan puheenjohtajan”. Nuoret vaikuttajat muistuttavat, että Yleisradion 27.4. teettämässä kyselyssä Väyrynen oli selvästi suosituin Keskustan puheenjohtajaehdokkaista (33 %) ja myös nuorten keskustalaisten parissa hänellä oli selkeästi suurin kannatus (32 %).

Nuoret katsovat, että Keskustan on palattava nopeasti Suomen suurimmaksi puolueeksi ja hallituspolitiikan johtoon. Väyrysen menestyksekäs presidentinvaalikampanja osoitti, että hänen johdollaan Keskusta voi palata vaalivoittojen tielle. Nuoret pitävät Väyrystä myös vahvana aluepolitiikan ja maakuntien puolestapuhujana.

Kannanotossa ovat mukana opiskelija Antti Pakkanen Kouvolasta, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen Susanna Viitala Rovaniemeltä, Lapin Keskustanuorten puheenjohtaja, oikeustieteiden maisteri Janne Kaisanlahti Kemijärveltä, ylioppilas, ravintolakokki Laura Kuismanen Kemistä, luokanopettaja Maria Kautto Ylivieskasta, ekonomiopiskelija Kai Puro Oulusta, kauppatieteiden ylioppilas Jere Kankkunen Kiteeltä, Kainuun Keskustanuorten varapuheenjohtaja Ilmari Pokela Kajaanista sekä rahoituspäällikkö Hannu Laitinen Jyväskylästä.

Aiemmin perjantaina ja lauantaina myös Keskisuomalaisen emerituspäätoimittaja, professori Erkki Laatikainen ja Ilkan emerituspäätoimittaja, professori Kari Hokkanen asettuivat tukemaan Väyrysen valintaa Keskustan puheenjohtajaksi.

Keskusta järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen puolueen puheenjohtajan valinnasta 25.-27. toukokuuta. Ennakkoäänestys pidetään 14.-16.5. Keskustan piiritoimistoissa eri puolilla Suomea. Lopullisesti puheenjohtajan valitsee Rovaniemellä 8.-10. kesäkuuta kokoontuva puoluekokous.

Lisätietoja:

Petri Neittaanmäki, puh. 040 553 8245

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Keskustan järjestöväki on joutunut Ollin korttien kerääjäksi
Hyviä ja huonoja uutisia
Kansan valtaa
Metropolipolitiikka näyttää jatkuvan