11
maalis
2023
38

Irti eurosta?

Vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen tein kansalaisaloitteen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Aloite sai tuekseen yli 50 000 allekirjoittajaa. Se kuitenkin haudattiin perustuslakivaliokuntaan, eikä eduskunta päässyt siitä äänestämään.

Juha Sipilän johtama hallitus ryhtyi toteuttamaan sisäistä devalvaatiota kiky-sopimuksen ja menoleikkausten avulla. Kilpailukyky kyettiin palauttamaan, mutta hinta oli kova.

Uudessa TikTok-videossani palautan mieliin sen, että Suomi vietiin euroalueeseen perustuslakia rikkoen ilman kansanäänestystä. Video on katsottavissa myös Polaris-TV:n kautta.

Ainoana Pohjoismaana Suomi luopui omasta rahastaan ja itsenäisestä raha- ja valuuttakurssipolitiikastaan.

Ruotsissa ja Tanskassa kansanäänestys järjestettiin, ja näissä maissa kansan enemmistö torjui siirtymisen euroon.

Suomi on kärsinyt eurosta hyvin paljon.

Vuonna 2008 syöksyimme lamaan, joka koetteli meitä seuraavan vuosikymmenen ajan. Itsenäisen talouspolitiikan säilyttäneet Ruotsi ja Tanska selviytyivät paremmin.

Näissä maissa talous kasvoi, elintaso kohosi ja valtiontalous säilyi terveellä pohjalla.

Suomen valtiontalouden velkakierre jatkui ja paheni. Suurin osa nykyisestä velkataakastamme on syntynyt tämän ”menetetyn vuosikymmenen” aikana.

Nousuun pääsimme vasta Sipilän hallituksen palautettua maamme kilpailukyvyn.

Nyt tilanne on samankaltainen kuin vuonna 2008.

Jäsenyys euroalueessa edellyttää, että alkavalla vaalikaudella Suomi harjoittaa järkevää tulopolitiikkaa ja hoitaa valtiontaloutta säästäväisesti.

Jos mahdollisuus siihen avautuisi, Suomen tulisi pyrkiä eroamaan euroalueesta ja palauttamaan taloudellinen itsenäisyytensä.

x x x

Viimeisissä TikTok-videoissani olen ollut puolustuskannalla. Olen kertonut totuuden niistä asioista ja tapahtumista, joihin liittyen minua on vaalien yhteydessä taas valheellisesti parjattu. Kuten videot osoittavat, olin dissidenttinä näissä asioissa oikeassa ja toimin oikein.

Tulevissa videoissa kerron, mitä virheitä Suomen valtaeliitti ja valtamedia ovat nyt tekemässä.