9
maalis
2023
33

Eduskunnan jarrutuskeskustelu

Nyt olen julkaissut neljännen TikTok-päivitykseni. Video on katsottavissa myös Polaris-TV:n kautta.

Kerron videolla eduskunnan jarrutuskeskustelusta, jolla lykättiin päätöstä Suomen liittymisestä Euroopan unioniin.

Kun neuvottelut EU-jäsenyydestä päättyivät, kävi ilmi, että Norjassa ja Ruotsissa kansan enemmistö vastusti oman maansa jäsenyyttä. Suomessa puntit olivat tasan.

Tästä syystä suomalaiset pantiin äänestämään ensimmäiseksi.

Kun suomalaisten enemmistö oli saatu jäsenyyden kannalle, hallitus yritti lyödä meidän jäsenyytemme lukkoon eduskunnassa ennen Ruotsin kansanäänestystä.

Tätä en voinut hyväksyä. Oli mahdotonta ajatella, että Suomi liittyisi, mutta Ruotsi jäisi ulkopuolelle. Jos kumpikaan ei olisi liittynyt, olisimme voineet muodostaa Pohjolan yhteisön.

Järjestin yhdessä noin kymmenen muun kansanedustajan kanssa jarrutuskeskustelun, jolla lopullinen päätös siirrettiin Ruotsin kansanäänestyksen yli.

Valitettavasti ruotsalaisille ei kerrottu, että Suomessa odotettiin heidän ratkaisuaan. Siellä väitettiin, että Suomi joka tapauksessa liittyy. Sanottiin, että Ruotsin tuli tehdä samoin.

Niinpä ruotsalaisten tilapäinen enemmistö ratkaisi molempien maiden jäsenyyden.

Tämä oli suuri vahinko. Olimme ETA-sopimuksen kautta päässeet jo unionin sisämarkkinoille ja saavuttaneet jäsenyyden suurimmat edut.

Jäseneksi liittyessämme menetimme itsenäisyytemme maatalous-, alue- ja ympäristöpolitiikassa. Nyt unioni puuttuu jopa meidän oikeuksiimme käyttää omia metsiämme ja muita luonnonvarojamme.

Jouduimme velkaunioniin, vastuuseen muiden jäsenmaiden veloista. Suomi vietiin ainoana Pohjoismaana myös euroon.

EU:ssa Suomi ei ole riittävästi ajanut omia etujaan. Menon on muututtava.

Päätösvaltaa tulee palauttaa jäsenmaille ennen muuta maatalous- ja ympäristöpolitiikassa. Yhteisvastuuta veloista ei voida hyväksyä.

On taisteltava tiukasti Suomen eduista ja itsenäisyydestä.

x x x

Suomen liittymisestä Euroopan unioniin ja euroalueeseen on tarjolla gtietoa teoksessani ”Itsenäisen Suomen puolesta”. Se on luettavissa ja myös kuunneltavissa äänikirjana kotisivuni kirja-arkistosta.