3
loka
2016
15

EuroThinkTankin raportti antaa tukea Suomen euroeron toteuttamiselle

EuroThinkTankin tuore raportti osoittaa, että vaikka eroaminen euroalueesta on monimutkainen prosessi, sen toteuttaminen on täysin mahdollista, toteaa Suomen euroeroa kannattava europarlamentaarikko Paavo Väyrynen.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta laatii parhaillaan mietintöä kansalaisaloitteesta, joka koskee kansanäänestyksen järjestämistä Suomen jäsenyydestä euroalueessa. Väyrynen toivoo, että nyt valmistunut raportti otetaan mietintöä laadittaessa ja täysistuntokäsittelyssä huomioon.

”Ratkaisevaa on, syntyykö riittävä tahto erota  euroalueesta. Haitat ja kustannukset ovat joka tapauksessa paljon pienemmät kuin ne, jotka aiheutuvat euroalueen jäsenyydestä”, sanoo Väyrynen. Hän korostaa, että taloudellisten seikkojen lisäksi on otettava huomioon se, että euroalueessa Suomi on menettämässä taloudellisen itsenäisyytensä lisäksi myös valtiollisen itsenäisyytensä.

Näet englanninkielisen raportin kokonaisuudessaan klikkaamalla tätä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Kansalaisaloitteita koskevaa lainsäädäntöä on muutettava
Milloinkahan Sailas ja Virtanen ryhtyvät kannattamaan Suomen euroeroa?
Keskustelu Suomen EU-erosta vie harhaan
Entä jos eduskunta tekisi tenän?