20
heinä
2015
11

Väyrynen tehnyt kysymyksen komissiolle, kansalaisaloitteella runsaasti tukijoita

Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrynen on tehnyt komissiolle kysymyksen euroalueen kriisin ratkaisemiseksi.

Kirjallisen kysymyksen perusteluissa Väyrynen toteaa perimmäisen syyn euroalueen kriisiin olevan sen, että yhtenäisvaluuttaan kuuluu liian erilaisia kansantalouksia. Hän esittää, että tämä valuvika tulisi korjata siirtymällä yhtenäisvaluutasta (single currency) yhteiseen valuuttaan (common currency), jonka rinnalla kaikilla jäsenmailla olisi myös oma kansallinen valuutta. Väyrysen mukaan tilannetta vain pahentaisivat komission äskettäin julkaisemassa ns. viiden puheenjohtajan raportissa esitetyt toimenpiteet, joilla lisättäisiin jäsenmaiden taloudellista yhteisvastuuta ja vahvistettaisiin ylikansallista päätöksentekoa.

Väyrynen kysyy, onko komissio tunnistanut euroalueessa olevan valuvian ja onko se valmis harkitsemaan yleistä siirtymistä yhtenäisvaluutasta yhteiseen valuuttaan.

Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on saanut tähän mennessä jo yli 23 000 kannattajaa pelkästään Kansalaisaloite.fi -sivuston kautta.

Aloitteen tekijä Paavo Väyrynen kertoo, että keräys jatkuu sivuston kautta.

-Jos jokainen aloitteen allekirjoittaja hankkii yhden lisää, saavutamme pian 50 000 allekirjoittajan rajan. Kansalaisaloite.fi -sivulta on mahdollista tulostaa lomake ja postittaa se annettuun osoitteeseen. Tällöin ei tarvita pankkitunnuksia.

Väyrynen kehottaa allekirjoittajia lukemaan myös aloitteen perustelut ja käyttämään niitä uusien tukijoiden saamiseksi. Hänen facebook-sivullaan julkaistaan asiaan liittyvää aineistoa.

Jo elokuulla Väyrynen aloittaa yleisötilaisuudet, joiden yhteydessä kannattajalomakkeen voi myös allekirjoittaa.

Lisätietoja:

Kansalaisaloite.fi -palvelu

Kansalaisaloite -osio Paavo Väyrysen kotisivuilla

Paavo Väyrysen Facebook -sivu

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Kansalaisaloitteita koskevaa lainsäädäntöä on muutettava
Milloinkahan Sailas ja Virtanen ryhtyvät kannattamaan Suomen euroeroa?
EuroThinkTankin raportti antaa tukea Suomen euroeron toteuttamiselle
Onko komissiolla B-suunnitelmaa TTIP-sopimuksen kariutumisen varalle?