15
syys
2012
0

Elinvoimaisen kotikunnan ja lähipalvelujen puolesta

Pistäydyin eilen Juha Sipilän vaalitilaisuudessa Kemin kulttuurikeskuksessa. Väkeä oli mukavasti paikalla.

Ehdokkaita Kemissä on suunnilleen yhtä paljon kuin viime kerralla. Minäkin pääsin valokuvaan paikalla olleiden ehdokkaiden ja puheenjohtajan kanssa.

Keminmaalla meidän on vielä ponnisteltava, jotta pääsisimme viimekertaiseen ehdokasmäärään. Oman ehdokkuuteni varmistin jo viime keväänä.

On tärkeää, että Keskusta saa kaikkiin kuntiin mahdollisimman hyvän ehdokaslistan. Keskustan vaalimenestys auttaa meitä torjumaan hallituksen tuhoisan kuntauudistuksen. Vahva Keskusta turvaa kotikuntiemme elinvoiman ja lähipalvelut.

Vaalikeskusteluissa on käytetty harhaanjohtavaa kieltä.

Kokoomus ja SDP puhuvat lähipalveluiden turvaamisesta, mutta heidän ajamansa kuntauudistus johtaisi palvelujen keskittymiseen ja etääntymiseen.

Kokoomus ja SDP puhuvat kuntien elinvoimaisuudesta, mutta heidän ajamansa kuntauudistus johtaisi hyvin monien elinkelpoisten kuntien lakkauttamiseen. Kunnan elinvoima ei määräydy vain asukasluvun perusteella. Moni pieni kunta on elinvoimainen, kun se hoitaa hyvin asiansa ja pystyy yhteistyöhön toisten kuntien kanssa.

Keskusta puolustaa kuntien oikeutta itsenäisyyteen ja itsemääräämisoikeuteen. Keskusta pyrkii kehittämään kuntia tasapainoisesti ja turvaamaan lähipalvelut kaikille kuntalaisille.

Kannustan kaikkia asiaa vielä harkitsevia ryhtymään Keskustan ehdokkaaksi. Meitä kaikkia tarvitaan työhön elinvoimaisen kotikunnan ja lähipalvelujen puolesta.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Keskustan järjestöväki on joutunut Ollin korttien kerääjäksi
Hyviä ja huonoja uutisia
Kansan valtaa
Metropolipolitiikka näyttää jatkuvan