4
huhti
2012
0

Väyrynen on vieraillut kaikissa Manner-Suomen kunnissa

Keskustan kunniapuheenjohtaja, valtiotieteen tohtori Paavo Väyrynen vierailee tänään keskiviikkona Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa yhteensä kuudessa kunnassa. Tämän päivän ensimmäisten, Korsnäsin ja Karijoen, tilaisuuksien jälkeen Väyrynen on vieraillut reilun vuoden kuluessa kaikissa Manner-Suomen 320:ssä kunnassa.

Väyrynen lienee kautta aikain ensimmäinen suomalaispoliitikko, joka on tehnyt tämän. Kyseessä on siis lajissaan uusi Suomen ennätys. Yhteensä tilaisuuksia on ollut reilut viisisataa.

Presidentinvaalikampanjan aikana Väyrynen järjesti noin 400 avointa puhe- ja keskustelutilaisuutta. Tuolloin hän vieraili myös useissa entisissä kunnissa sekä monilla isoimmilla paikkakunnilla useampaan kertaan. Väyrynen vieraili myös Ahvenanmaalla, Maarianhaminassa, tämän vuoden tammikuussa.

Presidentinvaalien jälkeen käynnistyneen, hallituksen kuntauudistukseen keskittyneen, puhekierroksen yhteydessä Väyrynen vierailee noin 140:ssä kunnassa. Tämä kierros päättyy perjantaina 13. huhtikuuta Ouluun, johon mennessä kuntien on annettava lausuntonsa hallituksen kuntauudistuksesta.

Tilaisuuksien yhteydessä Väyrynen on saanut hyvän kosketuspinnan suomalaisten arkeen niin maaseudulla kuin kaupungeissa. Voidaan perustellusti sanoa, että Väyrynen tuntee tämän maan laidasta laitaan, kansalaisten ikään, sukupuoleen, varallisuuteen tai ammattiin katsomatta. Tämä luo hyvän pohjan Keskustan tulevalle menestykselle.

Väyrynen käynnistää kampanjansa Keskustan puheenjohtajaksi huhtikuun lopulla sen jälkeen kun puheenjohtajavaalin ehdokasasettelu on selvillä. Neuvoa-antava jäsenvaali Keskustan puheenjohtajasta järjestetään kiinteissä äänestyspaikoissa koko Suomessa 25.-27. toukokuuta.

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan Rovaniemellä kokoontuvassa puoluekokouksessa 8.-10. kesäkuuta.

Lisätietoja:

Petri Neittaanmäki, puh. 040 553 8245

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Keskustan järjestöväki on joutunut Ollin korttien kerääjäksi
Hyviä ja huonoja uutisia
Kansan valtaa
Metropolipolitiikka näyttää jatkuvan