10
helmi
2012
0

Kuntavaaleihin

Lämmin kiitos teille kaikille siitä suurenmoisesta tuesta, jonka sain presidentinvaaleissa. Tulos oli erinomainen. Ikävä kyllä, äänet eivät aivan riittäneet toiselle kierrokselle.

Voitin Timo Soinin kaikissa vaalipiireissä, myös Uudellamaalla. Soinin voitin myös hänen kotikunnassaan Espoossa. Paavo Lipponen ja Paavo Arhinmäki hävisivät puolestaan minulle kotikaupungissaan Helsingissä.

Osa Keskustan kannattajista äänesti jo ensimmäisellä kierroksella Sauli Niinistöä, joten saimme hyvin paljon uusia kannattajia.

    x  x  x

Viime tiistaina ilmoitin olevani käytettävissä, kun Keskustalle valitaan puheenjohtaja ensi kesän puoluekokouksessa ja sitä edeltävässä jäsenvaalissa. (Ks. blogini www.vayrynen.com). Mari Kiviniemi ilmoitti omasta ehdokkuudestaan jo viime viikon lauantain televisiohaastattelussa.

Kun ehdokkaita on nyt ainakin kaksi, voidaan järjestää puolueen sääntöjen 30 §:n mukainen neuvoa-antava jäsenäänestys. Puoluehallituksen eilisessä kokouksessa oli esillä aikataulu, jonka mukaan jäsenvaali toimitettaisiin 25.-27. toukokuuta. Ehdokkaiden tulisi ilmoittautua viimeistään 25. huhtikuuta. Puheenjohtaja valitaan Rovaniemen puoluekokouksessa 8.-10. kesäkuuta.

Jäsenvaalia ei saatu aikaan presidenttiehdokkaasta, vaikka sitä kovasti toivottiin. Nyt meillä on mahdollisuus käydä jäsenäänestyksen yhteydessä perusteellinen keskustelu puolueen aatteesta, linjasta ja toimintatavoista. Jäsenvaalin yhteydessä voimme hankkia puolueelle uusia jäseniä ja pohjustaa syksyn kuntavaaleja.

Puheenjohtajavaalin kampanja on jäämässä kovin lyhyeksi. Jos ehdokkaaksi asettautumisen aikataulua aiennettaisiin, kevään piirikokousten yhteyteen voitaisiin järjestää ehdokkaiden väliset paneelikeskustelut.

Minulle toki tuo kaavailtu aikataulu sopii. Lyhytkin kampanja riittää, kun minut aika hyvin tunnetaan.

    x  x  x

Nyt on keskityttävä kuntavaaleihin.

Puolueen johto on pyytänyt, että antaisin kunniapuheenjohtajana tukeni valmistautumiselle näihin puolueen tulevaisuudelle äärimmäisen tärkeisiin vaaleihin. Olen valmis tähän. Olen valmis käymään jälleen mittavan kunta- ja maakuntakierroksen. Haluan kiittää henkilökohtaisesti presidentinvaaleissa saamastani tuesta ja rohkaista ihmisiä liittymään puolueeseen ja ryhtymään kuntavaaliehdokkaaksi.

Kierrokseni alkaa jo ensi viikon alussa. Kahdelle päivälle on rakennettu sopivan tiukka ohjelma:

Ma 13.2. klo 10 Outokumpu, Valtuustosali (Hovilankatu 2) Ma 13.2. klo 12 Liperi, Valtuustosali (Keskustie 10) Ma 13.2. klo 14 Kontiolahti, Valtuustosali (Keskuskatu 8) Ma 13.2. klo 16 Joensuu, Ortodoksinen kulttuurikeskus (Kauppakatu 44) Ma 13.2. klo 19 Juuka, Valtuustosali (Poikolantie 1) Ti 14.2. klo 9 Iisalmi, Kulttuurikeskuksen lämpiö (Kirkkopuistonkatu 9) Ti 14.2. klo 11 Pyhäntä, Kunnantalon auditorio (Manuntie 2) Ti 14.2. klo 12.30 Pulkkila, Valtuustosali (Pulkkilantie 4) Ti 14.2. klo 14.30 Nivala, Nuorisoseura (Olkkosentie 14) Ti 14.2. klo 16 Alavieska, Kunnantalo (Pappilantie 1) Ti 14.2. klo 18.30 Raahe, Kauppaporvarin Raahesali (Kirkkokatu 28)

Helmikuun 28. päivänä olen mukana Kuopiossa Pohjois-Savon piirin järjestämässä tilaisuudessa.

Otan vastaan kutsuja joko omaan sähköpostiini (pmvayrynen@gmail.com) tai Petri Neittaanmäen (petri@neittaanmaki.fi) sähköpostin kautta. Petri jatkaa avustajanani myös presidentinvaalikampanjan päätyttyä.

Tänään perjantaina 10. helmikuuta minua voi seurata useammassakin mediassa. Klo 13 olen Markus Leikolan ja Jussi Lähteen vieraana YLE Puhe -kanavan Politiikkaradiossa. Klo 20 olen YLE TV2:n Pressiklubissa Ruben Stillerin vieraana ja klo 20.05 MTV3:n Korkojen kera-ohjelmassa Vappu Pimiän ja Jenni Pääskysaaren vieraana. Toivottavasti ehdit kuunnella ja katsella nämäkin ohjelmat.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Keskustan järjestöväki on joutunut Ollin korttien kerääjäksi
Hyviä ja huonoja uutisia
Kansan valtaa
Metropolipolitiikka näyttää jatkuvan