14
kesä
2023
51

Innostus korttien keräämiseen on korkealla

Maanantainen ilmoitukseni korttien keräämisestä presidenttiehdokkuutta varten on herättänyt aikamoista innostusta.

Tänään kotisivullani kerrotaan, kuinka kannattajakortteja voi kerätä.

Korttien keräämisen organisoi tukiyhdistykseni Suomen linja ry.

Ainakin alkuvaiheessa pyrimme toimimaan verkkoyhteyksien avulla. Kotisivulta voi tulostaa kannattajakortteja ja lähettää niitä postitse.

Korttien keruuta pyritään vauhdittamaan siten, että runsaasti niitä lähettäneet saavat vastalahjaksi kirjoittamiani kirjoja. Lisäksi järjestetään mukiarpajaiset niiden kesken, jotka lähettävän isomman määrän kortteja elokuun alkuun mennessä.

Myöhemmin kortteja kerätään erilaisten tapahtumien yhteydessä.

Kotisivulle on ladattu myös selvitys Paavon urasta presidenttiehdokkaana.

Siihen liittyen palautetaan mieleen ne kirjat, jotka Paavo on eri vaalien yhteydessä julkaissut.

Siihen liittyen kotisivulta ovat luettavissa myös Seppo Niemelän vuoden 1988 vaalien yhteydessä julkaisema kirjanen ”Paavon aika” ja Kari Hokkasen vuoden 1994 vaalien yhteydessä julkaisema kirjanen ”Ståhlbergista Väyryseen”.

x x x

Maanantain ilmoitukseni presidenttiehdokkuudesta ei ole toistaiseksi herättänyt mediassa kommentteja eikä kysymyksiäkään.

Päteeköhän tähänkin vanha sanonta, että hiljaisuus on myöntymisen merkki. Olinko esittänyt ehdokkuudelleni vastaan sanomattomat perustelut?

Yksi kielteinen some-kommentti on ollut minun ikäni. Jotkut pitävät sitä liian korkeana.

Minua pidettiin liian vanhana jo vuoden 2012 vaaleissa. Silloin kritiikki laantui, kun 70-vuotias Paavo Lipponen asettui ehdokkaaksi.

Itse en osaa itseäni liian vanhana pitää. Korkeasta iästä ja pitkästä kokemuksesta on myös hyötyä. Tähän löytyy todisteita powerpoint-esityksestä, jota käytettiin vuoden 2012 kampanjassa. Sekin on katsottavissa kotisivultani.

Mukana on kuva, jossa olen mukana Mauno Koiviston ja Ronald Reaganin tapaamisessa vuonna 1983.

Yhdysvalloissa pitkää kokemusta ja korkeaa ikää pidetään hyveinä.

Donald Trump täyttää tänään 77 vuotta. Hän on siis minua hieman vanhempi.

Joe Bidenilla on hieman lyhyempi poliittinen ura kuin minulla – toki monin verroin merkittävämpi.

Biden valittiin kongressiin ensimmäisen kerran vuonna 1973, 30-vuotiaana. Hän pyrkii jatkokaudelle 81-vuotiaana.

Kuvagalleria kertoo siitä, että pitkän uran varrella saattaa syntyä tärkeitä henkilösuhteita.

Mukana on kuva, jossa tervehdin Kiinan nykyistä presidenttiä ja silloista varapresidenttiä Xi Jinpingiä vuonna 2010. Hänen kanssaan meillä on pitkä yhteinen historia.

Vuonna 1979 isännöin Kiinan varapääministeri Geng Biaota. Xi kuului seurueeseen.

Venäjän nykyisen presidentin Vladimir Putinin tapasin ensimmäisen kerran vuonna 1991, jolloin hän oli mukana Pietarin pormestarin Anatoli Sobtshakin seurueessa. Putinin noustua maan johtoon olin mukana useissa Suomen ja Venäjän välisissä huipputapaamisissa.

Toisessa Venäjään liittyvässä kuvassa tervehdin kollegaani Elvira Nabiullinaa, joka on nykyään Venäjän keskuspankin pääjohtaja.

Viimeinen kuva on isäni Eemeli Väyrysen 101-vuotispäiviltä. Isä sai satavuotiaana patentin keksimälleen perunanistutuskoneelle. Häneenkään verrattuna en voi itseäni vanhana pitää.

x x x

Lähiviikkoina olen mukana Pohjanrannan ja Pohjantähti-keskuksen riennoissa.

Tänään kuljetan pakettiautolla Rosa Liksomin – Anni Ylävaaran – maalauksia ja muita hengentuotteita Ouluun ja sieltä edelleen Keminmaalle.

Ensi perjantaina klo 14 avataan Pohjanrannassa Rosa Liksomin kesänäyttely.

Ensi maanantaina jatkuvat laulunäytelmä Talkootanssien harjoitukset. Esitän siinä Isomäen talon isäntää. Hän on ”tulokkaana” tossun alla. Rooli sopii hyvin minulle!

Ensi-ilta on 6. heinäkuuta.

Työtä teettää myös Pohjanrannan ja Pohjanportin kehittäminen.

Heinäkuun aikana Pohjanportissa pitäisi käynnistyä bensiinin myynti meidän omalla SEO-asemallamme. Sen lisäksi meillä on tarjolla sähköautojen latausta sekä omasta takaa että Helenin järjestämänä.

Pohjanportti on ihanteellinen taukopaikka erityisesti meille hybridiautoilijoille. Auton voi tankata ja panna lataukseen. Tauon aikana voi nauttia kahvila Pohjanportin antimista ja perehtyä Peräpohjolan historiaan. Bensaa myydään toki kaikille.

Pohjanrannassa on meneillään vilkas matkailukesä. Tanssit järjestämme perjantaisin.

Tervetuloa Pohjanrantaan ja Pohjanporttiin – niin ja tietysti Viron Pärnussa sijaitsevaan Inge Villaan!