13
huhti
2023
19

Tervetuloa Inge Villaan ja Pohjanrantaan!

Kuten edellisessä blogissani kirjoitin, eduskuntavaaleissa olisi voinut käydä huonomminkin, paljon huonommin.

Keskusta olisi saattanut kokea pienemmän tappion ja lähteä sen jälkeen hallitukseen. Nyt puolueella on mahdollisuus nousta seuraavissa vaaleissa uuteen veret seisauttavaan voittoon.

Kun en tullut valituksi eduskuntaan, voin käyttää enemmän aikaani ja voimiani yritystoimintaan ja muihin rakkaisiin harrastuksiini.

x x x

Pohjanrannassa meillä on juhlavuosi. Pohjantähti-opiston kannatusyhdistys perustettiin 25 vuotta sitten.

Samaan aikaan ostimme Vuokon kanssa Kemin kaupungin entisen vanhainkodin. Tarkoituksenamme oli vuokrata tilat Pohjantähti-kansanopiston toimitiloiksi.

Pohjantähti-opiston oli määrä antaa linjamuotoista kansainvälisyyskasvatusta ja Eurooppa-koulutusta.

Suomessa oli tuolloin yli 90 kansanopistoa. Yksikään niistä ei ollut erikoistunut näiden aihepiirien opetukseen, vaikka ne olivat maamme EU-jäsenyyden vuoksi tuolloin erityisen ajankohtaisia.

Hakemaamme kansanopiston ylläpitolupaa yhdistyksemme ei kuitenkaan saanut.

Kansanopisto-opetuksen tilalle Pohjanrantaan tulivat siinä vaiheessa lastensuojelutyö ja hotellitoiminta.

Meille tuli vuokralle haukiputaalainen perhekoti. Myöhemmin perustimme oman nuorisokodin.

Kun lastensuojelutyö oli saatu hyvään vauhtiin, Pohjantähti-opiston kannatusyhdistys haki ylläpitolupaa ja valtion tukea opistolle, joka antaisi kasvatusta ja koulutusta sijaishuollossa oleville tai olleille nuorille.

Tämä hakemus johti myönteiseen tulokseen. Pohjantähti-kansanopisto antaa opetusta erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille. Nykyään se toimii Kemissä.

Keminmaan Pohjanrannassa kannatusyhdistys toteuttaa alkuperäistä laaja-alaista yleissivistävää tehtäväänsä. Järjestämme kursseja, seminaareja, taidenäyttelyitä ja kulttuuritapahtumia.

Pohjantähti-keskus on siirtynyt myös etäopetukseen.

Viime vuonna tuotimme Alfa-TV:lle Dissidentti-nimisen ohjelmasarjan. Tämän vuoden alussa järjestettiin Pohjanranta-keskusteluja, jotka taltioitiin ja pantiin tarjolle Polaris-TV:n kautta.

Pohjanrantaan järjestetään myös taidenäyttelyjä.

Vapusta lähtien esillä on lahjakkaan nuoren taiteilijan Aino Appelgrenin töitä. Kesäkuun puolessa välissä avataan koko loppukesäksi Rosa Liksomin taidenäyttely.

Heinäkuussa Pohjanrannassa esitetään Pohjantähti-keskuksen tuottamana laulunäytelmä ”Talkootanssit”. Minullakin on siinä puherooli Isomäen talon isäntänä.

x x x

Vuodesta 1998 alkaen Pohjanrannassa on ollut tarjolla majoitus- ja ravintolapalveluja.

Arkkitehti Onni Ermalan suunnittelemat vanhainkodin tilat on vanhaa 1950-luvun tyyliä kunnioittaen kunnostettu kauniiksi hotellihuoneiksi. Hotellin yhteyteen on rakennettu kylpylä, jossa on myös poreallas ja lasten allas.

Kylpylähotelli Pohjanranta on tunnettu hyvästä palvelustaan ja herkullisesta aamiaisestaan. Tarjolla on yksi Suomen parhaimmista karavaanarialueista.

Kaunis ympäristö antaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun. Pihapiirissä on 1300-luvun tyyliin rakennettu paanukirkko.

Kesällä Pohjanrannan navetan ylisillä järjestetään joka perjantaina vanhan hyvän ajan tanssit. Alakerrassa lauletaan karaokea.

Jäämerentien varressa sijaitsevassa Pohjanportissa voi nauttia kahvilan herkullisista antimista ja ladata sähköauton akut. Siellä voi tutustua Peräpohjolan historiaan.

Viron Pärnussa sijaitseva hotelli Inge Villa on ollut omistuksessamme vuodesta 2015 alkaen.

Koulujen lomakausina Inge Villa on ollut muutaman viikon ajan lastensuojeluyrityksissämme hoidettavina ja kasvatettavina olevien lasten ja nuorten käytössä. Suurimman osan ajasta se toimii hotellina.

Inge Villa on 1930-luvulla rakennettu tyylikäs ja kotoisa hotelli. Rakennus on perusteellisesti kunnostettu vajaat kaksi vuosikymmentä sitten.

Inge Villa sijaitsee rauhallisella huvila-alueella lähellä meren rantaa, mutta samalla kohtuullisen matkan päässä kaupungin keskustasta.

Inge Villassa on 11 eri kokoista hotellihuonetta, sauna ja mukavat yhteiset oleskelutilat.

Inge Villa avataan Vappuna. Toukokuukin on hyvä aika vierailla Pärnussa. Kevät tulee sinne pari viikkoa aikaisemmin kuin eteläiseen Suomeen.

Nyt Inge Villaa johdetaan ja hoidetaan perheemme omin voimin.

Tervetuloa sekä Inge Villaan että Pohjanrantaan!