20
loka
2022
43

Kirja ilmestyy – Pohjanrantaa ja Inge Villaa kehitetään

Eilen ilmoitin, että peruutan suostumukseni olla ehdokkaana ensi kevään eduskuntavaaleissa. Nyt minulla on aikaa ja voimia muuhun toimintaan.

Lähiaikoina julkaisen kirjan, jossa käsittelen Ukrainan sotaa ja Suomen Nato-jäsenyyttä. Teos perustuu pääosin blogeihin, joita olen kirjoittanut erityisesti kahden viime vuoden aikana. Mukana on myös vanhempia.

Pääpaino on tämän vuoden tapahtumissa.

Teoksen työnimi on ”Suomen salattu tie uusiin sotiin”.

Tänä vuonna olemme olleet mukana ennalta kirjoitetussa ja taitavasti ohjatussa näytelmässä, joka on vienyt meidät osapuoleksi Ukrainan sotaan ja hakemaan jäsenyyttä sotilasliitto Natossa.

Näytelmän juonta on kehitelty vuosien, jopa vuosikymmenten, kuluessa. Tämä toiminta on ollut suurimmaksi osaksi avointa.

Vain harvat ovat kuitenkin ymmärtäneet, mistä on ollut kysymys. Toiminnan todelliset tarkoitusperät on salattu.

Tämän ja viime vuoden osalta on salattu myös olennaisia tapahtumia. Ne ovat tulleet esiin vasta ajan oloon. Kaikkea emme tiedä vieläkään.

Teoksessa julkaistuista kirjoituksistani käy ilmi se valetodellisuus, jonka keskellä minäkin elin. Sen rinnalla kerron tosiasioiden valossa sen, mitä todella tapahtui.

x x x

Kun en ole ehdokkaana ensi kevään vaaleissa, voin käyttää enemmän aikaa myös yritystoimintamme kehittämiseen.

Pohjanrannassa vietämme ensi vuonna 25-vuotisjuhlaa.

Kesäteatterissa esitämme yleisön pyynnöstä musiikkinäytelmän ”Talkootanssit”, joka oli ohjelmistossamme muutama vuosi sitten.

Aikaisemmin suuren suosion saivat myös poliittiset näytelmät ”Urho ja hänen kisällinsä” ja ”Manu ja minä”. Ensi kesäksi aion kirjoittaa uuden poliittisen näytelmän.

Ilmeisesti saamme kesäksi todella kiinnostavan taidenäyttelyn. Laulukurssikin jälleen järjestetään.

Pohjanporttiin on avattu energiayhtiö Helenin ylläpitämä sähköautojen pikalatauspaikka. Pohjanportin omat latauspisteet ovat myös käytössä.

Pyrimme edelleen saamaan Pohjanporttiin biokaasun tankkausaseman. Meiltä on noin 10 kilometrin matka jäteasema Jäkälään, jonne nousee lähivuosina biokaasun tuotantolaitos. Sieltä kaasun voisi johtaa putkea pitkin Pohjanporttiin.

Tämän hankkeen tielle on nousemassa yllättävä este, kun valtionyhtiö Gasum aikoo rakentaa tankkausaseman Keminmaan teollisuusalueelle.

Alun perin selvitin Gasumin halukkuutta rakentaa asema Pohjanporttiin. Silloin vastattiin, että he suunnittelevat asemaa Kemiin jonnekin Metsä Groupin tehtaan ja sataman välille.

Nyt suunniteltu paikka on huono.

Tornioon on tulossa Jäkälän tuotantoyksikköön liittyvä asema, joka palvelee Ruotsiin suuntautuvaa ja Tornionlaakson liikennettä.

Pohjanportti on paras paikka 4-tien liikennettä ajatellen. Se on aivan tien varrella. Teollisuusalueelle on sen sijaan valtatieltä pitkä ja hankala matka.

Olen ollut yhteydessä Gasumiin ja pyytänyt, että he vielä harkitsisivat sijoittumista Pohjanporttiin. Toinen vaihtoehto olisi, että he sijoittaisivat asemansa alkuperäisen suunnitelmansa mukaan Kemiin, jolloin me voisimme perustaa Pohjanporttiin oman aseman.

x x x

Pohjanrannan kehitystyö suuntautuu myös Viroon.

Muutama vuosi sitten ostimme Pärnusta hotelli Inge Villan.

Hankimme sen ensi sijassa lastensuojeluyrityksissämme hoidettavina ja kasvatettavina olevien lasten ja nuorten vapaa-aikakäyttöön.

Muina aikoina Inge Villa on toiminut hotellina.

Aluksi pyöritimme hotellitoimintaa itse. Sitten Ikaalisten Matkatoimisto vuokrasi parina kesänä hotellin keskikesän sesongin ajaksi.

Koronan vuoksi Inge Villa on ollut parin vuoden ajan vajaassa käytössä. Kuluneena kesänä sitä on vuokrattu parille ulkopuoliselle ryhmälle.

Olemme pyrkineet myymään Inge Villan, mutta riittävän hyvää tarjousta emme ole saaneet.

Ajatus Inge Villasta luopumisesta on toisaalta meitä kovasti surettanut.

Lastensuojeluyritystemme lapset ja nuoret ovat mielellään siellä lomailleet.

Inge Villa on todella hieno hotelli, ja kokemukset osoittavat, että oikein johdettuna se on hyvin kannattava.

Nyt olemmekin päättäneet, että pyrimme jatkamaan Inge Villan toimintaa.

Inge Villan toiminta kytkeytyy Pohjanrannan hotelli- ja ravintolatoimintaan, jota on viime vuosina kyetty ilahduttavalla tavalla kehittämään.

Inge Villan avulla pyrimme edelleen parantamaan koko Pohjanranta-konsernin hotelli- ja ravintolatoiminnan kannattavuutta.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tarjoamme ensi keväästä lähtien jälleen Inge Villan palveluja asiakkaillemme.