8
kesä
2019
22

Yhteinen työmme jatkuu

Eroamiseni Tähtiliikkeen jäsenyydestä käynnisti uuden vaiheen yhteisessä työssämme Suomen politiikan uudistamiseksi ja sen suunnan muuttamiseksi.

Useimmat Tähtiliikkeen kannatusjäsenet ja muut kannattajat ovat olleet mukana yhteisellä taipaleellamme alusta alkaen.

Aluksi keräsimme kesästä 2015 alkaen allekirjoituksia kansalaisaloitteeseen kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa.

Helmikuussa 2016 alkoi kannattajakorttien kerääminen Kansalaispuolueen saamiseksi puoluerekisteriin.

Syksyllä 2017 keräsimme kannattajakortteja saadaksemme ehdokkaamme mukaan vuoden 2018 presidentinvaaleihin.

Kävimme upeat presidentinvaalit, joissa kykenimme voittamaan kahden suuren puolueen, SDP:n ja Keskustan, ehdokkaat.

Sen jälkeen, kun Kansalaispuolue oli kaapattu, jouduimme perustamaan uuden puolueen, Seitsemän tähden liikkeen, voidaksemme osallistua eduskunta- ja eurovaaleihin. Kannattajakorttien kerääminen sen saamiseksi puoluerekisteriin oli kova urakka, mutta siitäkin selviydyimme.

Kävimme kaksi upeaa vaalitaistelua saadaksemme edustajiamme eduskuntaan ja Euroopan parlamenttiin.

Kuten 27.5. julkaisemassani blogissa totesin, näihin kaksiin vaaleihin päättyi yksi kausi ja niiden jälkeen alkoi toinen. Kun emme saaneet muutetuksi Suomen politiikan suuntaa parlamentaarista tietä käyttäen, meidän on pyrittävä siihen seuraavien presidentinvaalien kautta.

Tähän liittyvät eiliset uutiset. Tähtiliike järjestäytyi uudelleen. Jättäydyin sivuun ja Seppo Hauta-aho johtaa nyt puoluetta.

Tarkoituksena on, että lähivuosina liikkeen yhteinen työ suuntautuu valmistautumiseen vuoden 2024 presidentinvaaleihin, joita varten kokoamme laajaa kansanliikettä. Siihen voi liittyä Pohjantähti-lehden kautta.

Vuoden 2023 eduskuntavaalien lähestyessä Tähtiliikkeen tarkoituksena on ryhtyä valmistautumaan myös niihin. Nämä kaksi vaalitaistelua nivoutuvat toisiinsa ja tukevat toinen toistaan.

Yhteiset arvomme ja tavoitteemme ovat ne samat, jotka kirjasimme Kansalaispuolueen ja myöhemmin Tähtiliikkeen sääntöihin ja ohjelmiin.

Yhteinen työmme niiden toteuttamiseksi jatkuu.