5
marras
2018
30

Raskas viikonloppu

Lähetin perjantai-aamuna tiedostusvälineille tällaisen kutsun:

”Helsingin käräjäoikeus on ilmoittanut, että se antaa maanantaina 5.11. klo 14 ratkaisunsa Kansalaispuoluetta koskevassa riita-asiassa. Järjestän samana päivänä klo 15 eduskunnan Kansalaisinfossa tiedotustilaisuuden, jossa kommentoin käräjäoikeuden päätöstä.

Tiedotustilaisuudessa on saatavana tekijänkappaleita uudesta teoksestani ”Terve Suomi”. Kerron kirjassani seikkaperäisesti siitä, kuinka Kansalaispuolue kaapattiin ja tuhottiin. Tämä osa teoksestani on kuin rikosromaani, uskomaton ollakseen totta.

Teos sisältää myös yksityiskohtaisen kuvauksen siitä prosessista, joka johti erooni Keskustan kunniapuheenjohtajuudesta ja jäsenyydestä. Tässä yhteydessä paljastan olennaiset keskusteluni ja viestittelyni Juha Sipilän kanssa.

Kerron tiedotustilaisuudessa myös Seitsemän tähden liikkeen valmistautumisesta ensi kevään eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin.”

Jo puolen viikon maissa olin luvannut mennä lauantaina Kymen suurmarkkinoille tukemaan kannattajakorttien keräämistä Seitsemän tähden liikkeen saamiseksi puoluerekisteriin.

Ennen lähtöäni Kotkaan kävin Helsingin yliopistollisessa sairaalassa tapaamassa Vuokkoa, joka oli lähetetty sinne tutkimuksia varten. Hän oli kärsinyt useiden viikkojen ajan sietämättömistä kivuista, joille lääkärit eivät olleet löytäneet selitystä.

Lauantai-aamuna saimme tietää kipujen syyn: Vuokko sairastaa myelooma-nimistä verisyöpää, joka on ehtinyt edetä pitkälle. Onneksi hän saa Meilahdessa parhaan mahdollisen hoidon, joka on kansainvälisestikin katsoen huippuluokkaa.

Vuokon sairaus vaikuttaa myös minun elämääni ja työhöni. Vuokko tarvitsee erityisesti lähiviikkoina ja –kuukausina kaiken mahdollisen tuen ja huolenpidon. Siksi joudun karsimaan aikatauluistani kaiken sellaisen, mikä ei liity välittömästi työhöni kansanedustajana.

Näissä oloissa en voi enää osallistua kannattajakorttien keräämiseen Tähtiliikkeen saamiseksi puoluerekisteriin. Tämä työ jää kannattajieni vastuulle.

Tähtiliike on saatava nopeasti rekisteriin, jotta se pääsee valmistautumaan ensi kevään eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin. Vuokon sairauden vuoksi oma ehdokkuuteni ensi kevään valtiollisiin vaaleihin on käynyt epävarmaksi.

Näissä oloissa joudun myös peruuttamaan huomisen tiedotustilaisuuden. Kommentoin käräjäoikeuden ratkaisua kirjallisesti.

Luotan siihen, että käräjäoikeus mitätöi ne päätökset, joilla Kansalaispuolueen kaappaaminen toteutettiin. Jos näin ei käy, valitan tietysti ratkaisusta hovioikeuteen.

Kun käräjäoikeuden ratkaisu tulee julkiseksi, jokainen voi verrata sitä ja esitettyjä perusteluja siihen, mitä talven ja kevään mittaan tapahtui. Olen kertonut kaiken uudessa kirjassani ”Terve Suomi”, jonka PDF-versio löytyy tästä linkistä ( TERVE-SUOMI-2018.pdf ).

Sivuilla 46-53 kerron kaappaushankkeen taustaksi Sami Kilpeläisen omasta puoluehankkeesta, joka oli vireillä jo Keskustan Seinäjoen puoluekokouksen aikana kesäkuussa 2016. Sivuilla 193-237 kerron ja dokumentoin sen, kuinka Kansalaispuolue yhdistyslakia ja puolueen sääntöjä rikkoen kaapattiin.