25
maalis
2017
15

Vääryyttä on vastustettava, totuutta on puolustettava

Vaikka Kansalaispuolue ei osallistu puolueena kuntavaaleihin, meidän asiantuntija- ja kannattajajäseniämme on runsaasti ehdolla muiden puolueiden ja sitoutumattomien listoilla.

Kaikkiaan ehdokkaita on noin 60. Vain aniharva heistä on valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Keskustan ehdokaslistoilla Kansalaispuolueen jäseniä ja kannattajia on runsaat kymmenen. Muut ovat lähes kaikkien muiden puolueiden ehdokkaina.

On ollut ja on näiden ehdokkaiden oma asia, kertovatko he vaalikampanjan aikana olevansa Kansalaispuolueen jäseniä tai tukijoita.

Helsingissä meitä Kansalaispuolueen jäseniä ja kannattajia on sitoutumattomina Kristillisdemokraattien ehdokaslistalla. Olemme muodostaneet ”Terve Helsinki” –liikkeen, jolla on kahdeksantoista ehdokasta.

Omalta osaltani halusin olla Keskustan ehdokkaana Keminmaalla, mutta puolueen johto ei tätä hyväksynyt. Uskon, että kunnallisjärjestö olisi tästä huolimatta asettanut minut ehdolle, mutta en halunnut aiheuttaa sille hankaluuksia.

Tietääkseni ”Terve Helsinki” –liikkeen ehdokkaista minun lisäkseni vain yksi – Karoliina Topelius – on osallistunut Keskustan toimintaan. Hän on ollut mukana Keskustanuorten asiantuntijatyössä.

Osa ”Terve Helsinki” –liikkeen ehdokkaista on joutunut ikävän parjauskampanjan kohteeksi. Kovimmin on kohdeltu Karoliina Topeliusta.

Karoliina Topelius on lääkäri ja sote-asiantuntija. Hän pyrkii parantamaan erityisesti lasten, nuorten ja vanhusten asemaa.

Sosiaalisessa mediassa Karoliina Topelius on osallistunut keskusteluun kiistanalaisista historian tapahtumista.

Karoliinan tultua ehdokkaaksi kristillisdemokraattien piiristä alettiin julkisuuteen syöttää hänen viime lokakuussa julkaisemaansa facebook-päivitystä. Varsinkin Helsingin Sanomissa sitä on innokkaasti toisteltu ja leimattu Karoliina juutalaisvastaiseksi rasistiksi. (http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005111397.html, http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005111918.htmlhttp://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005123071.html, http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005138464.html)

Karoliinaa ei ole asiassa kuultu, vaikka uutisointi on saattanut hänet hyvin kielteiseen valoon. Helsingin Sanomat ei myöskään suostunut julkaisemaan hänen vastinettaan. Kun lehti jatkoi kielteistä uutisointiaan viime torstaina ja perjantaina, Karoliina teki sitä vastaan kantelun Julkisen sanan neuvostolle. (https://www.facebook.com/tervehelsinki/posts/1480675225276366)

Helsingin Sanomille lähettämässään vastineessaan Karoliina totesi, ettei hän ole juutalaisvastainen eikä suhtaudu kielteisesti Israelin valtioon. Sen sijaan hän kertoo tuoneensa esiin äärijuutalaisuuteen liittyneitä kielteisiä ilmiöitä. Yhtälailla hän sanoo tuomitsevansa fasismiin, ääri-islamilaisuuteen ja muihin ääriliikkeisiin liittyneet väkivallanteot.

Helsingin Sanomien ahkerasti toistamassa päivityksessä Karoliina kirjoitti osan juutalaisista kansanmurhanneen lähes sata miljoonaa valkoista kristittyä pelkästään Venäjällä ja Euroopassa 1900-luvun aikana.

Tämä väite perustunee siihen tosiasiaan, että Neuvostoliiton kommunistijohtajien joukossa oli runsaasti juutalaisia. Kristinusko kiellettiin ja kristittyjä vainottiin.

Tuossa päivityksessä puhuttiin kansanmurhista, ei murhista. Niiden uhreja yksin entisen Neuvostoliiton alueella oli varmasti kymmeniä  miljoonia. Kansanmurhan kohteeksi joutuivat viime sotien yhteydessä ja niiden jälkeen myös inkerinsuomalaiset.

Karoliina on myöntänyt, että viime lokakuinen facebook-päivitys oli ollut huonosti harkittu. Hän oli korjannut sitä ja lopulta poistanut sen kokonaan. Tätä hän ei ole voinut Helsingin Sanomien lukijoille kertoa.

Kolme muuta ”Terve Helsinki” –liikkeen ehdokasta – Laura Niitamo, Sami Salonen ja Hannu Sileoni – on leimattu Helsingin Sanomissa fasisteiksi, natseiksi ja väkivaltaisiksi jengiläisiksi vain sillä perusteella, että he ovat osallistuneet ”Suomi ensin” –liikkeen tilaisuuksiin.

Rautatientorin tapahtumat herättävät ihmetystä. Torilla on meneillään laittomasti Suomessa olevien mielenosoitus maan laillista oikeusjärjestystä vastaan. Se on saanut laajaa tukea poliitikoilta ja valtamedialta.

Rauhanomainen vastamielenosoitus on taas saatettu julkisuudessa huonoon valoon. Tässä yhteydessä siihen osallistuneen ”Terve Helsinki” –liikkeen ehdokkaan, Laura  Niitamon, on perusteettomasti väitetty olleen osallisena väkivaltaiseen yhteenottoon.

Valtamedian toiminta ihmetyttää. Osa ”Terve Helsinki” –liikkeen  ehdokkaista on saatettu hyvin kielteiseen julkisuuteen, eikä heitä ole journalistin ohjeiden mukaisesti samassa yhteydessä kuultu eikä heidän vastineitaan ole julkaistu. Karoliina Topeliuksen eilinen kantelu Julkisen sanan neuvostolle ei ylittänyt uutiskynnystä yhdessäkään julkisessa tiedostusvälineessä.

Tästä ei pidä lannistua. Vääryyttä vastaan on taisteltava ja totuutta on puolustettava.