21
maalis
2017
4

Väyrynen lupaa:

Tarjoan kahvit, kun osoitat pysäköintipaikan matkailuautolleni.

Olen ollut ehdokkaana lukuisissa vaaleissa. Kokemukseni on, että vaalityö on kaikkein vaikeinta väkirikkaimmilla alueilla ja varsinkin Helsingissä. Tuntuu siltä, että järjestelmä pyrkii suorastaan estämään tehokasta vaalityötä. Tämä tietysti palvelee alueen valtapuolueiden etuja.

Helsingin kaupunki on rajoittanut tiukasti kampanjointia omissa kiinteistöissään. Vaalityö on keskitetty muutamiin yleisiin kokoontumistiloihin ja useimmiten ulkosalle.

Kauppakeskukset ovat yleensä kieltäneet vaalityön omissa tiloissaan ja myös niiden ulkopuolella. Ravintoloihin ja kahviloihin vaalitilaisuuksia voi järjestää, mutta yleisölle on järjestettävä kallis kahvitarjoilu.

Vuoden 2012 presidentinvaaleissa sain yhteyttä äänestäjiin tarjoutumalla tulemaan kylään heidän luokseen. Julkaisin ilmoituksen, jossa kehotin ihmisiä kutsumaan presidenttiehdokkaan kotiinsa. Isäntäväki kutsui mukaan naapureitaan ja tuttaviaan. Kahvitarjoilukin oli järjestetty talon puolesta.

Tämä kampanja tuotti tulosta. Sain Helsingissä kolmanneksi eniten ääniä ja voitin muiden muassa Paavo Lipposen, Timo Soinin ja Paavo Arhinmäen.

Pyrin nytkin raivaamaan esteitä vaalityön tieltä. En kuitenkaan kehtaa tarjoutua tulemaan ihmisten koteihin kuntavaaliehdokkaana.

Olen päättänyt vuokrata asuntoauton ja kutsua helsinkiläisiä nauttimaan kanssani kahvia sen suojissa. Apua tarvitsen vain siinä, että löydän laillisen pysäköintipaikan autolleni. Tähän tarkoitukseen kelpaavat julkiset tilat – eivät kuitenkaan kaupungin omistamat – tahi yritysten tai yksityiskotien pysäköintipaikat ja pihat.

Pyydän ilmoittamaan sopivista pysäköintipaikoista ”Terve Helsinki” -liikkeen Facebook-sivun keskustelupalstalla tai yksityisesti sähköpostilla osoitteeseen paavovayrynen.fi. Jos sopivia paikkoja löytyy, kahvia on tarjolla 31.3. – 2.4 sekä 7. ja 8.4.