28
touko
2012
0

Tärkeä voitto

Voitto jäsenäänestyksessä on tärkeä etappi tielläni kohti Keskustan puheenjohtajuutta. Lämmin kiitos tuesta ja kannatuksesta!

Jäsenvaalin tulos osoitti, että ennakkoon esitetyt väitteet kilpailijoitteni paremmuudesta olivat perää vailla. On muistettava, että aikaisemmin Taloustutkimuksen Ylelle tekemässä mielipidetutkimuksessa (27.4.) sain vielä selkeämmän ykköstilan Keskustan kannattajien parissa.

Jäsenäänestys antaa varsin luotettavan perustan ennakoida puoluekokouksen kulkua.

Kun ehdokkaiden kannatus oli tasaista, kaikki ovat ilmeisesti mukana puoluekokouksen äänestyksessä. Ensimmäisellä kierroksella kukaan ei näytä saavan enemmistöä äänistä, joten kahden eniten ääniä saaneen kesken suoritetaan toinen äänestys.

Julkisuudessa on jo ehditty ennakoida, että muiden ehdokkaiden kannattajat liittoutuisivat toisella kierroksella minua vastaan. Tähän en usko.

Kummallakin muulla ehdokkaalla on omat kannattajansa, jotka eri syistä asettavat oman suosikkinsa ykköseksi. Kahden muun ehdokkaan kannattajakunnassa on toisaalta suuria keskinäisiä eroja, joten heitä ei olisi helppo saada toisella kierroksella saman ehdokkaan taakse.

En myöskään usko, että puoluekokouksessa voisi syntyä äänestys Väyrysen puolesta ja Väyrystä vastaan, kuten julkisuudessa on arveltu. Presidentinvaalit yhdistivät puolueen ja nostivat kannatuksemme viime kevään ja kesän laaksonpohjalta. Saimme taas kannattajiksemme niitä, joiden luottamus puolueeseen oli horjunut. Vaalimenestyksen jälkeen ei taida olla mahdollista menestyä käymällä vaalia siinä hengessä, että puheenjohtajaksi olisi valittava kuka tahansa muu kuin Väyrynen.

Luotan siihen, että puoluekokousedustajat osaavat keskittyä olennaiseen. Keskustan on kyettävä voittamaan sekä syksyn kuntavaalit että seuraavat eduskuntavaalit.

Voittamalla kuntavaalit torjuisimme hallituksen kuntauudistusta ja loisimme perustan menestyksellemme eduskuntavaaleissa.

Eduskuntavaalien kautta Keskustan on noustava hallitukseen. Jotta tämä olisi mahdollista, meidän täytyy nousta eduskuntavaaleissa ykköseksi. Muussa tapauksessa sinipuna jatkaa. Seuraavatkin eduskuntavaalit ovat pääministerivaalit. Puoluekokousedustajien on arvioitava, kuka ehdokkaista voi parhaimmin voittaa tässä kilvassa Jyrki Kataisen, Jutta Urpilaisen ja Timo Soinin.

Uskon, että minulla on hyvät mahdollisuudet päästä toiselle kierrokselle ja voittaa se.

Puheenjohtajan vaalin tulokseen vaikuttaa sekin, kuinka ahkerasti puoluekokoukseen osallistutaan. On tärkeää, että puolueen ja maan tulevaisuudesta huolta kantavat naiset ja miehet tulevat Rovaniemelle ääntään käyttämään.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia

Keskustan järjestöväki on joutunut Ollin korttien kerääjäksi
Hyviä ja huonoja uutisia
Kansan valtaa
Metropolipolitiikka näyttää jatkuvan