5
marras
2023
35

Ryhtyisitkö kiertäväksi kirjakauppiaaksi?

Luin lehdestä, että presidenttiehdokas Mika Aaltola ryhtyy hankkimaan vaalirahoitusta joukkorahoituksen avulla. Toivotan menestystä.

Mika Aaltolalla on ollut ilmeisesti tukenaan sekä järjestövoimaa että talouselämän tukirahaa. Siinä määrin nopeasti hän kykeni keräämään ehdokkuuteen tarvittavat 20 000 kannattajakorttia.

Minun kannattajani ovat joutuneet turvautumaan vain nettiyhteyksiin ja sähköpostiin. Kotisivultani on ollut mahdollista tulostaa kannattajakortteja, joita on voitu omalla kustannuksella postittaa valitsijayhdistykselle.

Mukavasti kortteja on kertynyt, mutta hyvin paljon edelleen puuttuu.

Nyt loppusuoran avauduttua korttien keräämistä on ryhdytty tehostamaan kolmella tavalla.

x  x  x

Ensiksikin kannattajani ovat ryhtyneet elvyttämään Seitsemän tähden liikettä viemällä sen uudelleen puoluerekisteriin. Kannattajakorttien sähköinen kerääminen käynnistyi monien viivytysten jälkeen vihdoin viime perjantaina. Kannattajakortin voi allekirjoittaa osoitteessa Puoluerekisteri

Uskon, että monet Tähtiliikkeen toiminnassa aikaisemmin mukana olleet ryhtyvät keräämään presidentinvaalien kannattajakortteja. Pari puolueen ehdokkaana ollutta on jo ottanut yhteyttä. 

Liike saa varmasti mukaansa runsaasti uusiakin kannattajia, jotka täyttävät presidenttiehdokkaan kannattajakortin ja ryhtyvät niitä keräämään.

Toinen keino keräyksen tehostamiseksi on tuttu kuuden vuoden takaa.

Jo vuoden 2018 presidentinvaaleihin valmistauduttaessa ongelmana oli kannattajakorttien saaminen äänestäjien ulottuville. Kovin harvoilla oli käytettävissään tulostinta, jolla kannattajakortteja olisi voinut verkosta printata. 

Nyt korttien kerääminen on ollut vaikeampaa sen vuoksi, että tulostimia on entistäkin harvemmilla. Asiat hoidetaan sähköisesti.

Kuusi vuotta sitten Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistiin liite, jossa oli kaksi kannattajakorttia. Sen avulla korttien määrään saatiin ratkaiseva lisäys.

Nyt turvaudutaan samaan keinoon. Perjantaina 10.11. Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistaan edellistä laajempi liite, jossa on peräti viisi kannattajakorttia.

Liitteen uskotaan tuottavan vielä paremman tuloksen kuin kuusi vuotta sitten.

x  x  x

Kolmas keino on ollut uusi kirja.

Lokakuun lopulla julkaisin pamfletin ”Vielä voimme pelastua – tie itsenäiseen ja eheytyvään Suomeen”. Siihen tiivistin tiedot siitä, mistä presidentinvaaleissa on kysymys.

Pamfletilla on kuitenkin myös toinen tehtävä: sen liitteenä on ”Pelastautumispaketti”, joka sisältää kymmenen kannattajakorttia ja ohjeet niiden täyttämiseen.  

Pamflettia myydään kirjakauppojen kautta ja Pohjanrannan verkkokaupassa. Niiden kautta myyntimäärät jäävät pakostakin melko pieniksi. Kirjan ohjehinta on 10 euroa. 

Vanhan suomalaisen sanonnan mukaan ”hätä keinot keksii”. Jotta Suomen pelastaminen olisi mahdollista, on korttien keräämiseen saatava vauhtia. 

Siksi kirjan kustantanut Suomen linja ry pyrkii värväämään kiertäviä kirjakauppiaita. 

Tarjoamme mahdollisuuden siihen, että halukkaat voivat ryhtyä sekä kirjakauppiaiksi että kannattajakorttien kerääjiksi.

Kirjakauppiaiksi ryhtyville lähetetään kirjalaatikko, jossa on 75 kirjaa ja kannattajakorttia. He voivat myydä kirjoja haluamaansa hintaan. Kannattajakortin täyttävälle kirjan voi tarvittaessa antaa ilmaiseksi.  

Kauppiaat voivat hyödyntää erilaisia yleisötapahtumia. He voivat koota ympärilleen porukan, joka voi antaa apua ja tukea. 

Odotamme saavamme kultakin kauppiaalta vähintään 75 täytettyä korttia. 

Myyntituottoja kauppiaat voivat käyttää kulujensa kattamiseen. Osan tuotoista toivotaan kuitenkin tuloutuvan Suomen linja ry:n tilille vaalitoiminnan kulujen kattamiseen.

Kiertäviksi kirjakauppiaiksi halukkaat voivat ottaa yhteyden valitsijayhdistyksen asiamiehen Eero Paavolan sähköpostiin ( paavolaeero0@gmail.com ).    

x  x  x

Kortteja voi edelleen täyttää ja kerätä netin ja postin välityksellä. Ohjeet ja tulostettavat kortit löytyvät kotisivultani. Maanantaista lähtien postimaksun maksaa vastaanottaja.

Vaalitoimintaa voi tukea myös ostamalla kirjoja ja mukeja Pohjanrannan verkkokaupasta.