15
maalis
2021
15

Uutiskynnys ylittyi, ulkopolitiikasta keskustellaan!

Viimeksi kuluneen runsaan vuoden ajan olen yrittänyt viritellä ulkopoliittista keskustelua siitä, että Suomi on ollut siirtymässä kansallisia etuja korostavasta realistisesta ulkopolitiikasta kohti ihmisoikeuspohjaista politiikkaa.

Uutiskynnys ei ole ylittynyt. Keskustelua ei ole syntynyt. Nyt on.

Ilokseni havaitsin, että tasavallan presidentin entinen ulkopoliittinen neuvonantaja Hiski Haukkala on kirjoittanut tästä aihepiiristä Suomen Kuvalehteen (Suomen Kuvalehti 12.3.2021)

Haukkala on kiinnittänyt huomiota viime syksynä julkaistuun valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittiseen selontekoon. ”Sen suorastaan ylikorostunut arvopohjaisuus on synnyttämässä vähintäänkin potentiaalisen riitasoinnun Suomen perinteisen ulkopoliittisen toimintalinjan kanssa.”, hän kirjoittaa.

Itse asiassa ristiriita sisältyy jo nykyisen hallituksen ohjelmaan, kuten viime vuoden helmikuussa julkaisemassani blogissa kirjoitin.

Polaris-TV on julkaissut tähän aihepiiriin liittyvän videon, jossa olen Pohjantähti-keskuksen johtajan Susanna Junttilan haastateltavana. Pohjantähti-lehden arkistossa julkaistaan asiaan liittyvää kirjallista aineistoa.

Toivottavasti keskustelua nyt saadaan aikaan!