9
joulu
2020
17

Keskustan pormestariehdokkaan valintaa tulisi lykätä

Kirjoitin ja julkaisin eilisaamuna blogin, jossa ehdotin, että Keskustan pormestariehdokkaasta järjestettäisiin avoin jäsenäänestys.

Kirjoitukseni perustui Keskustanaisten Helsingin piiriin syyskokouksen kannanottoon, jonka mukaan Keskustan jäsenten on päästävä mahdollisimman laajasti vaikuttamaan puolueen pormestariehdokkaan valintaan.

Keskustanaisten mukaan demokratia toteutuu parhaimmin jäsenäänestyksellä, mutta vähintään on järjestettävä ylimääräinen piirikokous, jossa ehdokas valitaan.

x  x  x

Kannatin kirjoituksessani Keskustanaisten esitystä. Käytännössä tarvitaan sekä neuvoa-antava jäsenäänestys että ylimääräinen piirikokous.

Kirjoitin, että jäsenäänestys antaa mahdollisuuden hankkia Keskustalle runsaasti uusia jäseniä. Puolueeseen on voitava liittyä äänestyksen yhteydessä.

Samalla voisimme hankkia Keskustalle myös uusia kuntavaaliehdokkaita

Tarvitaan myös keskustanaisten esittämä virtuaalinen ehdokaskiertue, jonka yhteydessä ehdokkaat joutuvat kertomaan oman linjansa Helsingin kehittämiseksi.

Iltapäivällä luin Suomenmaasta, että Helsingin piirin väistyvä johto on kiirehtinyt kutsumaan koolle 22.12. pidettävän ylimääräisen piirikokouksen, jossa pormestariehdokas aiotaan nimetä.

Jäsenäänestystä ei järjestettäisi.

x  x  x

Tilanne Helsingin piirissä on lievästi sanoen omituinen.

Äskettäin pidetty piirikokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Harriet Longan, jonka toimikausi alkaa tammikuun alussa. Hän vastaa kuntavaaleihin tähtäävän työn johtamisesta, ja hänen johdollaan tulisi pormestariehdokaskin tietysti valita.

Nyt pitäisi koota mahdollisimman paljon ja mahdollisimman hyviä ehdokkaita kuntavaaleihin. Pormestariehdokkaaksi pitäisi heidän joukostaan valita henkilö, jonka johdolla pääsisimme mahdollisimman hyvään tulokseen.

Jo nimetyt pormestariehdokkaat ovat tunnettuja poliitikkoja, joiden uskotaan tukevan puolueensa vaalimenestystä. Omalta osaltani uskon voivani vauhdittaa Keskustan vaalimenestystä siten, että voisimme saada 4-6 valtuutettua.

Tällöin voisimme saada edustajan kaupunginhallitukseen ja vahvat asemat lautakuntatyöhön. Tämä vauhdittaisi nuorten laaja-alaista nousua keskeisiin luottamustehtäviin ja antaisi nostetta heidän poliittiselle uralleen.

Harkitsen edelleen omaa mahdollista ehdokkuuttani.

x  x  x

Tässä vaiheessa tulisi keskittyä keskustelemaan siitä poliittisesta linjasta, jolla vaaleihin mennään. Valittavalla linjalla on ratkaiseva vaikutus vaalitulokseen Helsingissä, mutta se vaikuttaa Keskustan vaalitulokseen koko maassa, kuten blogissani kirjoitin.

Toivottavasti piirissä käydään avoin keskustelu valmistautumisesta kuntavaaleihin. Viisainta olisi siirtää pormestariehdokkaan valinta ensi vuoden puolelle, jolloin voitaisiin myös toteuttaa Helsingin Keskustanaisten ehdottama jäsenäänestys.