26
helmi
2019
10

Kumoamme vanhan vallan

Pari viikkoa sitten Seura-lehti sai vinkin, että Tähtiliikkeen puoluesihteeri Seppo Hauta-aho ja eduskuntaryhmän pääsihteeri Harri Lindell olivat tavanneet eduskunnassa Ilja Janitskinin.

Seuran toimittaja Petri Korhonen kysyi minulta, onko Seitsemän tähden liikkeellä ja Reformiliikkeen ehdokkaalla Ilja Janitskinilla suunnitteilla ”yhteistyökuvioita tuleviin vaaleihin, vaaliliittoja tai muuta yhteistyötä”.

Vastasin, että ei ole. Pidin kuitenkin mahdollisena yhteistä esiintymistä vaalitilaisuuksissa.

Toiseksi Korhonen kysyi, mitkä olisivat vaaleissa meidän mahdollisia yhteisiä tavoitteitamme.

Vastasin: ”On monia samankaltaisia näkemyksiä ja tavoitteita. Ilja on mainettaan parempi mies, jota on kohdeltu kaltoin. On tehnyt virheitä ja joutunut niistä kärsimään.”

Kolmas Korhosen kysymys liittyi vuoden 2018 presidentinvaaleihin, joissa Janitskin luopui omasta ehdokkuudestaan ja ilmoittautui ryhmineen minun tukijakseni. Kysymys kuului, oliko tämä yhteydenpito luontevaa jatkoa sille.

Vastasin: ”Näinkin voi sanoa”.

Tuolloin vastasin esitettyihin kysymyksiin hyvin täsmällisesti. Yhteistyökuvioita tuleviin vaaleihin, vaaliliittoja tai muuta yhteistyötä ei ollut suunnitteilla.

Sen sijaan jo silloin keskusteltiin siitä mahdollisuudesta, että Janitskin osallistuisi vaaleihin Tähtiliikkeen ehdokkaana. Tätä ei Seura-lehden toimittaja huomannut kysyä.

Keskusteluja on jatkettu ja ne ovat johtaneet tulokseen. Ilja Janitskin on yksi Tähtiehdokkaistamme.

Emmimme hieman Iljan ehdokkuutta sen vuoksi, että tiesimme valtamedian pyrkivän käyttämään sitä meitä vastaan. Tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että hänen ehdokkuutensa saattaa pikemminkin edesauttaa meidän vaalityötämme.

Valtamedia toimii joka tapauksessa meitä vastaan. Emme saa juurikaan julkisuutta tavoitteillemme. Vaalityömme vaikeuttamiseksi saatetaan tehdä journalismin periaatteista piittaamatta kaikki mahdollinen, kuten vuoden takaiset presidentinvaalit ja kahden vuoden takaiset Helsingin kuntavaalit osoittivat.

Ilja Janitskinin ehdokkuus selkiyttää vaalitaistelun asetelmia kaiken kansan havaittaviksi.

Janitskin on tuomittu rikoksista, joihin hän on käräjäoikeuden mielestä MV-lehden päätoimittajana syyllistynyt. Hän on suorittanut saamansa ehdottoman vankeusrangaistuksen. Hovioikeus ottaa aikanaan kantaa sinne tehtyihin valituksiin.

Ilja Janitskinin suurin ”rikos” on se, että hän on rohjennut haastaa valtamedian ja sitä kautta ne yhteiskuntamme valtaapitävät, joita valtamedia tukee.

Tähtiliike pyrkii perusteelliseen muutokseen Suomen politiikassa. Edustuksellinen kansanvalta ei Suomessa toimi. Kansakunnan tulevaisuuden kannalta tärkeistä asioista ei eduskunnassa edes keskustella.

Pyrimme kumoamaan vanhan vallan kokoamalla yli puoluerajojen yhteen niitä suomalaisia, jotka haluavat vahvistaa Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, kannattavat hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, puolustavat köyhiä ja vastustavat nykyistä rajua keskittämispolitiikkaa.

Ilja on halunnut tulla mukaan tähän työhön. Tällä hän osoittaa oman poliittisen linjansa. Julkisuuden mielikuvat eivät tässäkään vastaa todellisuutta.