29
loka
2023
40

Pajatsot tyhjenevät – kasvot kuluvat

Olen ollut torstaista lähtien Helsingin kirjamessuilla. Tänään olen paikalla klo 10 alkaen pitkälle iltapäivään.

Kirjamessujen yhteydessä julkaisin uusimman kirjani ”Vielä voimme pelastua – tie itsenäiseen ja eheytyvään Suomeen”.

Messuilla kannattajillani on oma osasto. Se on esiintymislava Kallion vieressä. Osaston päällä komeilee edellisistä vaaleista säilynyt banderolli: ”PAAVO presidentiksi”.

Osastolla on käynyt kovasti ihmisiä. Erityisen paljon nuoria, jotka ovat halunneet myös kuvauttaa itsensä ehdokkaan kanssa.

Osastolla on myyty kirjoja ja mukeja. Lisäksi siellä on kerätty kannattajakortteja presidenttiehdokkuuteni varmistamiseksi.

Vaikka kysymys on kirjamessuista, suosituimpia ovat olleet mukit. 

Eniten on ostettu Kuningasmukia, mutta hyvin ovat menneet kaupaksi myös Klassikko-, Retro- ja Itsenäisyys-mukit.

Kannattajakorttejakin on saatu runsaasti kerätyksi. Tässä on avuksi ollut, että kortin allekirjoittaneet ovat saaneet vastalahjaksi uuden kirjani.

Kirja- ja mukikaupalla saamme katetuiksi osastomme kustannukset.   

x  x  x

Kannattajakorttien keräämistä on vaikeuttanut se, että en ole saanut ehdokkuudelleni juuri mitään julkisuutta. Tässä suhteessa tilanne on vielä hankalampi kuin kuusi vuotta sitten.

Yksi osoitus tästä oli kirjamessujen ehdokaspaneeli.

Kuusi vuotta sitten minut kutsuttiin mukaan ehdokkaiden paneelikeskusteluun, vaikka kannattajakorttien kerääminen oli vielä kesken.  

Kun tiedustelin mahdollisuutta päästä mukaan myös tämän vuoden paneeliin, minulle vastattiin, että ehtona on puolueen ehdokkuus tai 20 000 kannattajakorttia.

Ihmettelin sitä, että Mika Aaltola oli ollut mukana ennakkotiedoissa, vaikka hänen korttimääränsä ei ollut tuolloin vielä täyttynyt. Tyydyttävää vastausta tähän kysymykseen en saanut.

Nyt joka tapauksessa noudatettiin 20 000 kortin rajaa.  

Olimme Vuokon kanssa yleisön joukossa. Monet ihmettelivät, miksi en ollut esiintymislavalla muiden ehdokkaiden joukossa.

Tämä syrjintä vaikeuttaa kannattajakorttien keräämistä, mutta vaalin lopputulokseen sillä ei ole merkitystä. 

Julkisessa keskustelussa ei ole ymmärretty sitä, että ehdokkaiden esillä ololla on vaalien lopputulokseen myös kielteisiä vaikutuksia. Pajatsot tyhjenevät – Mauno Koiviston taannoista kieltä käyttääkseni – ja kasvot kuluvat. 

Jutta Urpilaisen kanssa ehdimme hyvin mukaan myöhemminkin. 

Sitten keskustelujen aihepiiri laajenee. Sotilaalliseen turvallisuuteen liittyvien kysymysten rinnalle nousevat kansainvälisen yhteistyön ja ihmiskuntapolitiikan kysymykset.

x  x  x

Kannattajani ovat pyrkineet vauhdittamaan kannattajakorttien keräämistä myös elvyttämällä vuonna 2018 perustetun Seitsemän tähden liikkeen.

Tähtiliikkeen elvyttämisellä pyritään vauhdittamaan kannattajakorttien keräämistä presidenttiehdokkuuttani varten.

Kannattajakorttien sähköinen kerääminen Liikkeen palauttamiseksi puoluerekisteriin on hieman viivästynyt. Ensi viikolla se saataneen käyntiin.

Torstaina Tähtiliike julkaisi ensimmäisen uutiskirjeensäItsenäisen Suomen puolesta”. Nimi on sama kuin vuonna 1999 julkaisemallani teoksella. 

Uutiskirjeessä kerrotaan Tähtiliikkeen taustasta ja tarkoituksesta. 

Uutiskirjeessä kerrotaan, että ensi vaiheessa siinä esitellään presidentinvaalien ehdokkaita.    

Tänään julkaistussa toisessa uutiskirjeessä esitetään minun henkilökuvani. Seuraavana vuorossa on kuulemma Mika Aaltola.   

x  x  x

Kirjoittamani pamfletti ”Vielä voimme pelastua – tie itsenäiseen ja eheytyvään Suomeen” on nyt luettavissa kotisivuni kirja-arkistosta

Sen voi ostaa kirjakaupoista ja Pohjanrannan verkkokaupasta. Sieltä on mahdollista tilata myös muita kirjojani ja mukeja.

Ohjeet kannattajakorttien keräämiseksi presidenttiehdokkuuteni tueksi löytyvät kotisivultani. Sieltä voi myös tulostaa kannattajakortteja.