14
joulu
2022
45

Alfa-TV kuoli – ”Dissidentit” elävät

Äskettäin jouduimme vastaanottamaan suru-uutisen: Alfa-TV on joutunut vararikkoon ja lopettanut toimintansa.

Alfa-TV:lla oli tärkeä asema sananvapauden puolustajana. Se antoi tilaa ohjelmistolle, joka tasapainotti punavihreää Ylen antia.

Pohjantähti-opiston kannatusyhdistys päätti 20-vuotispäivänsä yhteydessä syksyllä 2018 ryhtyä toteuttamaan yleissivistävää etäopetusta.

Otimme yhteyttä Alfa-TV:oon. Meille tarjottu ohjelma-aika oli niin kallista, että emme voineet sitä käyttää. Tämän vaihtoehtona perustimme Pohjantähti-lehden yhteyteen Polaris-TV -nimisen Youtube-kanavan.

Kun Polaris-TV ei tavoittanut riittävää katsojakuntaa, otimme uudelleen yhteyttä Alfaan. Tällä kertaa pääsimme sopimukseen yhteistyön ehdoista. Pohjantähti-keskus tuotti Alfalle 20-osaisen ohjelmasarjan ”Dissidentti”.

Olimme varautuneet jatkamaan ”Dissidentti” -ohjelmien tuottamista. Alfa-TV:n vaikeudet kuitenkin lykkäsivät tätä hanketta. Sitten sen toiminta lakkasi kokonaan.

Olemme ladanneet aikaisemmin tuotetut 20 ”Dissidentin” jaksoa Youtubeen. Ne ovat katsottavissa Pohjantähti-lehden kautta. Lehden arkistossa on linkkejä blogeihini, jotka kirjoitin ”Dissidentin” jaksojen esittämisen yhteydessä.

Alkuvaiheessa me Dissidentit – allekirjoittanut ja Susanna Junttila – kommentoimme Ylen Politiikka-Suomen jatkoja. Ne löytyvät Ylen Areenasta.