4
touko
2021
12

Keskustassa ei Albäckin erosta tule riemuita

Vapun tienoilla päättyi yksi aikakausi Keskustan kaksikielisen piirin (Centerns distrikt – Keskustan piiri r.f.) toiminnassa, kun piirin aikaisempi puheenjohtaja ja toiminnanjohtaja Peter Albäck ilmoitti eroavansa puolueesta ja sen luottamustehtävistä.

Peter Albäck on ollut kohtuuttoman ajojahdin kohteena.

Kysymys on ollut sekä väitetyistä sääntörikkomuksista ja taloudellisista väärinkäytöksistä että Keskustan poliittiseen linjaan liittyneistä taisteluista. Kiistoja on kärjistänyt Albäckin karkea kielenkäyttö.

Poliittisista taistoista olen kirjoittanut muun muassa 20.2.2021 julkaisemassani blogissa ”Luottamusta Keskustaan on vahvistettava”.

Blogin lopussa kirjoitin edellisistä ja nyt edessä olevista kuntavaaleista.

Kirjoitin, että nyt ollaan samankaltaisessa tilanteessa kuin neljä vuotta sitten. Luottamus Keskustaan on romahtanut, ja kannatus on noin kolme prosenttiyksikköä pienempi kuin eduskuntavaaleissa.

Gallupit osoittivat, että kannatuksemme on surkealla tasolla myös kuntavaaleissa. Ero viime vaalien tulokseen on jopa 4.5 prosenttiyksikön luokkaa.

Kirjoitin, että nyt tarvittaisiin luottamusta lisääviä toimenpiteitä, joilla puolueen kannatusta voitaisiin viime hetkellä nostaa.

Sellaisia ei ole löydetty.

x  x  x

Peter Albäckin eron taustalla ovat pitkäaikaiset ristiriidat puolueen ja piirin johdon välillä. Kaksikielisen piirin uutena puheenjohtajana olen pyrkinyt näitä kiistoja ratkomaan.

Tässä en ole valitettavasti onnistunut. Viimeisistä ponnistuksistani kerroin 27.4. julkaisemassani blogissa ”Teen selvityksen itse”. Tämäkään ei piirin aikaisemmalle johdolle valitettavasti riittänyt.

Peter Albäck perusteli eroaan tyytymättömyydellä Keskustan poliittiseen linjaan.

On ikävää, että Albäck päätyi tähän ratkaisuun nyt, kun näköpiirissä on mahdollisuus muuttaa Keskustan politiikan suuntaa piirin tahtomaan suuntaan ja kun meidän toimintamahdollisuutemme ovat kohentumassa.

Albäckin vastustajat ovat tietysti tyytyväisiä hänen ratkaisuunsa.

Keskustassa siitä ei tule riemuita. Vaikka kaksikielinen piiri jatkaa toimintaansa aikaisemmalla poliittisella linjallaan, Albäckin ero iskee Pohjanmaalla meidän kannatukseemme pahan loven.

x  x  x

Kirjoitukseen linkatut blogit kannattaa lukea. Lisätietoa sen aihepiiristä on saatavissa useista muista kirjoituksistani, jotka ovat luettavissa kotisivuni blogiarkistosta.