4
maalis
2021
9

”Emme saa uhrata omia kansallisia etujamme”

Eilen julkaistu Polaris-TV:n ensimmäinen video liittyi kestävän kehityksen toteuttamiseen. Sen esittelin eilisessä blogissani.

Jotakin tästä tiedän, kun olen ministerinä, kansanedustajana ja europarlamentaarikkona ollut keskeisellä tavalla kehittämässä ja toteuttamassa kestävän kehityksen politiikkaa sekä Suomessa, EU:ssa että YK:n puitteissa.

Totesin haastattelussa, että nykyinen cityvihreä ilmasto- ja ympäristöpolitiikka ei ole taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti, mutta ei myöskään ympäristöllisesti kestävää.

Lupasin, että lähiviikkoina julkaisemme eturivin asiantuntijoiden haastatteluja, joissa osoitetaan, että ilmastonvaihteluihin vaikuttavat monet muutkin tekijät kuin hiilidioksidin määrä ilmakehässä. Nekin pitäisi ottaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa huomioon.

x  x  x

Toinen, tänään julkaistu, video liittyy keskusteluun Suomen osallistumisesta EU:n elpymisrahastoon.

Haastattelussa vastaan Susanna Junttilan kysymykseen, että Suomen ei tule siihen osallistua. Suomen jättäytyminen sivuun ei rahastoa kaataisi. Eikä Suomea tämän vuoksi EU:sta erotettaisi.

Ihmettelen haastattelussa sitä, kuinka lyhyt muisti monilla asiantuntijoillakin on.

Monet heistä puolustelevat Suomen liittymistä unioniin sillä, että pääsimme sisämarkkinoille, jotka ovat meitä suuresti hyödyttäneet. Näitä etuja on verrattu EU-jäsenyyden, eurojäsenyyden ja elpymisvälineen aiheuttamiin suuriin taloudellisiin menetyksiin.

Monet eivät muista tai eivät ole muistavinaan, että Suomi oli Euroopan talousalueen (ETA) kautta jo sisämarkkinoilla siinä vaiheessa kun EU-jäsenyydestä päätettiin. Tämän tosiasian valossa Suomen EU-jäsenyys ja sitä seurannut jäsenyys euroalueessa ovat olleet raskaita virheitä.

Tätä perustelen haastattelussa tarkemmin.

x  x  x

Haastattelun lopussa esitän vetoomuksen, että keskustelussa Suomen ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikasta olisi päästävä asioiden ytimeen. Meidän tulee asettaa maamme kansalliset edut kaiken muun yläpuolelle.

Tärkeintä meille on itsenäisyytemme säilyttäminen ja turvallisuutemme varmistaminen. Yhteisiä etuja ja ihanteita, kuten ihmisoikeuksien edistämistä, voimme ajaa vain siten, että toiminta on sopusoinnussa kansallisten etujemme kanssa. Omia kansallisia etujamme emme saa uhrata.

Näistä asioista olen blogeissani kirjoittanut. Myöhemmin keväällä julkaisen myös niihin liittyviä videoita.

x  x  x

Uusikin video on katseltavissa Pohjantähti-lehden kautta avautuvassa Polaris-TV:ssa. Lehden arkistoon on ladattu EU-politiikkaan liittyviä kirjoituksiani. Suosittelen luettaviksi ja kuunneltaviksi myös muutamia kirjojani.

Oheisaineistoksi tarjoan erityisesti vuonna 1999 ilmestynyttä teostani ”Itsenäisen Suomen puolesta”, joka on luettavissa ja kuunneltavissa kotisivuni kirja-arkistosta. Siinä kerrotaan tarkkaan, kuinka Suomi vietiin Euroopan unioniin ja euroalueeseen. Ennustan myös mitä tästä kaikesta seuraa. Valitettavasti olin oikeassa.

Jakakaa Polaris-TV:n videoita ja tulkaa Youtube-kanavan tilaajiksi!