30
tammi
2020
15

Ristiriitaa ei ole

Julkisuudessa on syntynyt erikoista keskustelua siitä, mitä Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni sanoi 30.10.2019 Apollonkadun puoluetoimistossa järjestetyssä tapaamisessa.

Eilen julkaisemassani blogissa ( Harkitsen jäsenyyttä ) kerroin, että ”tapaamisen yhteydessä puheenjohtaja toivoi minun palaavan puolueen jäseneksi. Saman hän oli sanonut aikaisemmin julkisestikin, joskin vähemmän diplomaattisesti.”

Ilta-Sanomat kysyi tänään Kulmunilta, millaisia keskusteluja kanssani oli käyty.

Kulmuni vastasi, että hänen viestinsä minulle oli ollut sama kuin kaikille muillekin ja kuultu jo julkisuudessakin. Hän kertoi sanoneensa: ”Keskustan nettisivujen kautta voi puolueen jäseneksi liittyä, jos sitoutuu puolueen arvoihin”.

En näe ristiriitaa Kulmunin esittämän ja omani välillä.

Voin kertoa hieman lisääkin.

Kun Kulmuni tapaamisen yhteydessä toivoi minun liittyvän puolueen jäseneksi, hän totesi, että se käy helposti nettiyhteyden välityksellä. Hän sanoi, ettei hänellä ole kuitenkaan minulle mitään tarjottavaa.

Lupasin harkita asiaa. Vastasin, että en ollut mitään pyytämässäkään. Lupasin päinvastoin toimia ilmaiseksi puolueen konsulttina. Annoin Kulmunille kolme viimeisintä kirjaani.

Lisäksi puheenjohtaja Kulmuni ilmoitti haluavansa tavata minut kahden kesken. Vastasin olevani tähän valmis. Kutsua ei kuitenkaan ole kuulunut. Siksi päätin konsultoida kirjoittamalla kirjan, kuten eilisessä blogissani kerroin.

Kirjani ”Yhteinen vuosisatamme” julkaistaan ensi maanantaina. Sen jälkeen sitä on saatavissa hyvin varustetuista kirjakaupoista ja kirjaosastoilta.