6
huhti
2019
16

Suomi ei ole NATO:ssa, mutta NATO on Suomessa

Julkaisemme tänään Helsingin Sanomissa ilmoituksen, jossa käsittelemme eduskuntavaalien tärkeintä kysymystä, ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa, ja sen ydinkysymystä, Suomen NATO-jäsenyyttä. Muutoin näitä asioita ei ole ollut mahdollisuutta saada julkisissa tiedotusvälineissä, mediassa, esille.

Ilmoituksemme on otsikoitu ”Suomi ei ole NATO:ssa, mutta NATO on Suomessa”.

Pirkko Turpeinen-Saari kirjoittaa:

”Koemme nyt ensimmäisten NATO-vaalien alusaikaa. Kaksi vuotta sitten Helsinkiin perustettu NATO:n ja EU:n hybridikeskus ei ehtinyt toimia presidentinvaaleissa, mutta eduskuntavaaleissa näemme sen vaikutuksen ensimmäistä kertaa.

Presidentinvaaleissa vuosi sitten Paavo Väyrynen oli ainoa ehdokas, joka kyseenalaisti NATO:n kanssa solmitun isäntämaasopimuksen ja mittavat NATO-johtoiset sotaharjoitukset.

Koska suomalaiset eivät kannata NATO:oon liittymistä, meidän mielemme tulisi muuttaa NATO-myönteisiksi.

Tätä varten Sipilän hallitus perusti Mediapoolin, jonka jäseneksi ovat liittyneet kaikki johtavat tiedotusvälineet – Yle, MTV ja lehdistö. Mediapoolin toimintaa rahoittaa valtio, valtion Huoltovarmuuskeskus.

Poolin tehtävä on mm. torjua NATO-vastaisuutta. Tämä on ollut luettavissa Huoltovarmuuskeskuksen/Mediapoolin nettisivuilta.

Yleisradion uutis- ja ajankohtaistoimituksen päällikkö Jouko Jokinen on ottanut ohjat tiukasti käsiinsä. Hän on päättänyt hallintoneuvoston antamien ohjeiden vastaisesti jättää Paavo Väyrysen Seitsemän tähden liikkeen eduskuntapuolueiden vaaliohjelmien ulkopuolelle.”

Kirjoituksessa on linkki Pirkko Turpeinen-Saaren blogiarkistoon. Laajemmin Mediapoolista kerrotaan hänen puolisonsa, Suomen Kuvalehden entisen päätoimittajan Mauno Saaren blogeissa.

Pirkko Turpeinen-Saari on entinen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuuston pitkäaikainen jäsen. Hän on Tähtiliikkeen ehdokkaana Helsingissä.

Omassa osiossani kirjoitan:

”Valmistaudumme Suomen ensimmäisiin NATO-vaaleihin. Siksi NATO-jäsenyydestä ei haluta nyt puhua.

Kansalta haetaan avointa valtakirjaa, jolla Suomi voitaisiin kansan tahdon vastaisesti viedä sotilasliiton jäseneksi. Edes tasavallan presidentti Sauli Niinistön vetoomus ei ole saanut aikaan turvallisuuspoliittista keskustelua.

Tähtiliike ei hyväksy Suomen liittymistä NATO:oon. Emme hyväksy myöskään EU:n muuttamista sotilasliitoksi, joka olisi NATO:n eurooppalainen pilari. Suomen ei pidä sitoutua vastaamaan muiden EU-maiden puolustuksesta eikä osallistumaan Euroopan ulkopuolisiin sotiin.

Viime vuoden presidentinvaalien yhteydessä ja sen jälkeenkin Sauli Niinistö on korostanut, että sotilaallinen liittoutumattomuus on paras ratkaisu Suomen turvallisuudelle. Menettäisimme sen tarjoamat edut, jos Venäjä alkaisi pitää Suomea samanlaisena turvallisuusuhkana kuin NATO:a.

Suomen on pidättäydyttävä osallistumasta sellaisiin sotaharjoituksiin, jotka horjuttavat Suomen puolueettomuuden uskottavuutta.

Suomen tulee vahvistaa asemaansa sotilaallisesti liittoutumattomana, puolueettomana maana, joka ei salli aluettaan käytettävän vihollisuuksiin muita maita vastaan.”

MTV Oy:n entinen toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara paljasti vuoden 2010 Porin Areenassa, kuinka laajaa ja keskitettyä isojen lehtitalojen lobbaus Suomen EU-jäsenyyden puolesta 1990-luvun alussa oli. Hän kertoi katuvansa sitä, että lähti Iltalehden silloisena päätoimittajana ja kustantajana siihen mukaan.

Nyt Suomen NATO-jäsenyyttä ajetaan yhtä röyhkeästi, mutta osittain peitetysti. Tämän kai uskotaan olevan tehokkaampaa.

On uskomatonta, että tässä on mukana myös Yleisradio jopa niin pitkälle, että ainoa NATO-jäsenyyden selväsanainen vastustaja Tähtiliike suljettiin tekaistuin perustein eduskuntapuolueiden vaalikeskustelujen ja -ohjelmien ulkopuolelle. (Johtaako Yleisradiota hallintoneuvosto vai Mediapoli)

Vaaliohjelmien vastaava toimittaja Jouko Jokinen perusteli ratkaisuaan eduskunnan oikeusasiamiehelle:

”Vaaliohjelmista on tehtävä sekä toimituksen että erityisesti yleisön näkökulmasta hallittavia ja mahdollisimman laadukkaita. Vaaliohjelmien rakenteen kannalta yhdeksän puoluetta on yläraja.”

Jokinen tiesi, että mukaan on tulossa 19 puoluetta. Ne olisi hallintoneuvoston antaman ohjeen mukaisesti tullut jakaa tietysti siten, että eduskuntapuolueiden keskusteluissa olisivat olleet kaikki kymmenen eduskuntapuoluetta ja toisessa kaikki yhdeksän eduskunnan ulkopuolella olevaa pienpuoluetta.

Jokisen ratkaisu oli rajuinta mediapeliä ja vaalivaikuttamista, mitä Suomessa on tähän mennessä nähty.

Missä ovat ne pekkakarhuvaarat, jotka rohkenevat irtisanoutua siitä?