1
huhti
2019
12

Kansanvallan Hätäkellot

On tullut aika soittaa kansanvallan hätäkelloja. Yleisradio on päättänyt sulkea yhden eduskuntapuolueen, Tähtiliikkeen, niille tarkoitettujen vaaliohjelmien ja –keskustelujen ulkopuolelle.

Muut eduskuntapuolueet on kutsuttu kaikkiin Yleisradion valtakunnallisiin ja maakunnallisiin vaaliohjelmiin, ja ne ovat saaneet Yleisradion TV- ja radio-ohjelmissa kokonaisen päivän tavoitteittensa ja ehdokkaittensa esittelemiseen.

Tähtiliike on otettu mukaan vain yhteen Yleisradion järjestämään eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluun. Se järjestetään huomenna 1.4. klo 10.30-12.30 Oulussa yhdessä sanomalehti Kalevan kanssa. Keskustelu esitetään vain Ylen Areenassa.

Tähtiliike on kutsuttu tiistaina 2.4. nauhoitettavaan ja illalla esitettävään eduskunnan ulkopuolisille pienpuolueille tarkoitettuun Yleisradion vaalikeskusteluun. Emme osallistu. Odotamme kutsua eduskuntapuolueiden keskusteluun.

MTV on päättänyt toimia samalla tavalla kuin Yleisradio, samoin osa lehdistöstä.

Tähtiliike on kuitenkin kutsuttu Helsingin Sanomien 9.4. klo 16-18 Sanomatalossa järjestämään eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluun, joka on nähtävissä lehden verkkosivun kautta.

Yleisradio on valtion omistama verovaroin rahoitettava tiedotusväline, jonka tulisi noudattaa ehdotonta tasapuolisuutta erityisesti valtiollisten vaalien yhteydessä. Yleisradion toiminnasta vastaa hallintoneuvosto, joka koostuu muiden eduskuntapuolueiden edustajista. Sen puheenjohtajan puolue Siniset on muodollisesti täsmälleen samassa asemassa kuin Tähtiliike.

Suomen valtapuolueet haluavat jatkaa viime vuosien politiikkaa. Suomea viedään sotilasliitto Natoon ja EU-liittovaltioon, maahanmuuttopolitiikka on holtitonta, köyhiä kyykytetään ja Helsingin seutua ruuhkautetaan maakuntia tyhjentämällä.

Tähtiliike on ainoa vastavoima tälle politiikalle. Siksi se pyritään vaientamaan.

Muun median on aika soittaa kansanvallan hätäkelloja.

Paavo Väyrynen

Tähtiliikkeen puheenjohtaja