23
maalis
2019
13

Syrjintä on levinnyt myös maakuntiin

Kuten kaikki eduskuntavaalien kampanjointia seuranneet jo tietävät, Yleisradio valtion omistamana ja verovaroin rahoitettuna tiedotusvälineenä on ryhtynyt syrjimään eduskuntapuolue Tähtiliikettä. Meille ei ole suotu omaa niin sanottua puoluepäivää. Meitä ei oteta mukaan eduskuntapuolueiden vaalikeskusteluihin.

MTV ja useat muut valtakunnalliset tiedotusvälineet ovat seuranneet Yleisradion esimerkkiä.

Ilta-Sanomat kutsui meidät ensin vaalimessuilleen, mutta peruutti kutsun myöhemmin. Peruste oli, että emme saaneet viime vaaleissa kansanedustajia. Kun vastasin, etteivät saaneet Sinisetkään, minulle sanottiin: ”Se onkin hallituspuolue”.

Nyt tämä ”Yle-tauti” on levinnyt myös maakuntiin.

Lapissa Yleisradio ei ole hyväksynyt Tähtiliikettä eduskuntapuolueiden maakunnalliseen radion vaalikeskusteluun, vaikka meillä on vaalipiiristä valittu ja maakuntaa edustava kansanedustaja.

Lapin Kansa on järjestellyt vaalipaneelia, johon eduskuntapuolue Tähtiliikettä ei ole kutsuttu mukaan.

Mukana paneelissa on Siniset, jolla on vain kuusi ehdokasta. Tähtiliikkeellä ehdokkaita on 13.

Hämeessä eduskuntapuolue Tähtiliikettä ei ole kutsuttu Hämeen Sanomien järjestämään maakunnalliseen vaalikeskusteluun. Siihen on pyydetty Sinisten ja jopa Liike Nyt -ryhmän edustajat.

Sinisten suosimista ei voi enää perustella edes hallituspuolueen asemalla, koska maassa ei tällä hetkellä ole poliittista hallitusta. Sinisillä on Hämeen vaalipiirissä kahdeksan ehdokasta, Seitsemän tähden liikkeellä 13.

Hämmentävintä on se, että Hämeen suuressa vaalikeskustelussa on mukana Liike Nyt, joka ei ole edes puolue ja jolla on Hämeen vaalipiirissä vain kuusi ehdokasta. Näyttääkin siltä, että jopa ehdokasmääränsä perusteella harmitonta haastajaa Liike Nytiä halutaan nostattaa Hämeessä ohi Tähtiliikkeen protestiäänien kanavaksi.

Toivon, että tiedotusvälineissä vielä harkitaan niitä periaatteita, joilla vaaliohjelmat ja vaalipaneelit järjestetään. Tähtiliikkeen räikeä syrjintä loukkaa kansalaisten oikeustajua ja heikentää siihen liittyvien tiedotusvälineiden uskottavuutta.

Tähtiliikkeen kampanjointia voi seurata Pohjantähden kautta ( http://www.pohjantahtilehti.fi/ ). Tähti-TV:ssä on katsottavissa kaksi uutta videota, ”Aune ja Pirkko Paavon vaalisohvalla” ja ”Ilja ja Jösse Paavon vaalisohvalla”.

Kannattaa myös kuunnella youtubesta kaksi ”Jösse” Järvenpään sanoittamaa ja säveltämään laulua ”Tähtiä kuin Otavassa” ja ”Suomalainen Suomi”. ( YouTube ”Jösse” )