7
helmi
2019
8

Olen ehdokkaana myös EU-vaaleissa

Kun vaimoni viime marraskuussa vakavasti sairastui, ilmoitin, että en voi olla ehdokkaana Euroopan parlamentin vaaleissa.

Sairauden puhjettua meillä ei ollut toiveita siitä, että Vuokko olisi voinut korkean ikänsä vuoksi päästä kantasoluhoitoihin. Nyt tilanne on muuttunut.

Ensivaiheen syöpähoidot ovat olleet tehokkaita. Kantasoluhoitoa on kokemusten karttuessa ryhdytty antamaan myös yli 70-vuotiaille, ja Vuokko on hyväksytty niiden piiriin.

Viime maanantaina riittävä määrä kantasoluja saatiin kootuksi. Niiden palauttamiseen ryhdytään kevään mittaan. Jos kaikki menee hyvin, Vuokon terveydentila voi parantua vuosikausiksi lähes ennalleen.

Näissä oloissa voin sittenkin asettua ehdokkaaksi myös Euroopan parlamentin vaaleihin. Käynnistämme välittömästi työn muiden eurovaaliehdokkaiden hankkimiseksi. Toivon, että lisäkseni myös muutamat muut ehdokkaamme osallistuvat sekä eduskunta- että Eurooppa-vaaleihin.

Eduskuntavaaleihin olemme asettaneet tähän mennessä 70 ehdokasta. Lähiaikoina julkistamme useita kymmeniä lisää. Aikaa ehdokkaiden hankkimiseen on vielä lähes kuukausi.

Ehdokashankintaan liittyen vierailen lähiviikkoina kaikissa manner-Suomen vaalipiireissä. Tänään menen Pirkanmaalle, missä järjestän Tampere-talossa klo 16 alkavan kysymys- ja vastaustunnin. Ensi viikonloppuna kierrän Kaakkois-Suomessa ja Savo-Karjalassa.

Kuten olen julkisuuteen kertonut, olen tehnyt eduskunnan oikeusasiamiehelle kantelun siitä Yleisradion hallintoneuvoston päätöksestä, jolla Tähtiliike eduskuntapuolueena päätettiin sulkea eduskuntapuolueille järjestettävien vaalikeskustelujen ja muiden vaaliohjelmien ulkopuolelle. Saamani tiedon mukaan hallintoneuvoston on viimeistään 25.2. annettava asiasta selvitys sitä käsittelevälle apulaisoikeusasiamiehelle.

Yleisradio on lähettänyt Seitsemän tähden liikkeelle kutsun osallistua pienpuolueille järjestettäviin kevään vaalitentteihin. Eduskuntavaalitentti järjestetään kutsun mukaan tiistaina 2.4. ja eurovaalien tentti keskiviikkona 22.5.

On mielenkiintoista, että Yleisradio jo tässä vaiheessa – ennen eduskuntavaaleja – on jakamassa eurovaalitentteihin osallistuvia puolueita eduskuntapuolueisiin ja eduskunnan ulkopuolisiin pienpuolueisiin. Eurovaalitenttien osanotto määräytyy tietysti eduskuntavaalien tuloksen perusteella.

Ilmoitan jo nyt, että Seitsemän tähden liike r.p. ei osallistu pienpuolueille järjestettävään eduskuntavaalitenttiin. Meidän oikea paikkamme on eduskuntapuolueiden vaaliohjelmissa.

Seitsemän tähden liikkeen toimintaa voi seurata nyt myös verkkolehti Pohjantähden (www.pohjantahtilehti.fi) kautta, joka on puolueen äänenkannattaja. Sen kautta avautuu myös oma videokanavamme, ”Tähti-TV”. Kannattaa seurata ja katsoa.