1
helmi
2019
9

POHJANTÄHTI SYTTYY UUDELLEEN

Tänään on ilmestynyt verkkolehti Pohjantähden ensimmäinen numero. Pohjantähti on Seitsemän tähden liike rp:n äänenkannattaja.

Pohjantähden kautta avautuu youtube-kanava, Paavon Tähti-TV.

Alla Pohjantähden ensimmäinen pääkirjoitus.

Pääkirjoitus 1.2.2019

POHJANTÄHTI SYTTYY UUDELLEEN

Tämä on uudesti syntyneen Pohjantähti-lehden ensimmäinen pääkirjoitus.

Verkkolehti Pohjantähden samanniminen edeltäjä ilmestyi 1980-luvun lopulla aikakausilehtenä. Silloin käytiin keskustelua Euroopan unionin tulevaisuudesta tilanteessa, jossa Suomen liittyminen euroalueeseen oli varmistunut. Pohjantähdessä käsiteltiin laaja-alaisesti myös aatteellisia kysymyksiä, sisäpolitiikan suuntaa ja koko ihmiskunnan tulevaisuutta.

Myös uudessa Pohjantähdessä julkaistaan aatteellisia ja poliittisia kysymyksiä käsitteleviä artikkeleita. Tämä lehtemme osio käynnistyy heti, kun julkaisemme vuoden 1998 alussa ilmestyneeseen ensimmäiseen Pohjantähti-lehteen laatimani pääkirjoituksen. Julkaisemme myös siihen kirjoittamani artikkelin ”Aate ja politiikka”.

Pääkirjoituksessa ennakoin 21 vuotta sitten niitä ongelmia, joihin globalisaatio ja ylikansallinen yhdentyminen johtaisivat. Keskeinen huomio oli niissä seurauksissa, joihin euroon siirtyminen ja Suomen jäsenyys euroalueessa johtaisivat.

Toinen artikkelini tuo esiin eron ”mielikuvapolitiikan” ja ”aatteellisen tahtopolitiikan välillä”. Siitä käy ilmi, mitä olen tarkoittanut, kun olen sanonut, että Liike Nyt on mielikuvapolitiikan huipentuma ja Tähtiliike aatteellisen tahtopolitiikan ilmentymä.

Uusi Pohjantähti on Seitsemän tähden liike rp:n äänenkannattaja. Lehden pääpaino on ajankohtaisessa politiikassa. Seuraamme sekä sisäpolitiikkaan että ulko-, turvallisuus- ja Eurooppa-politiikkaan ja otamme niihin kantaa. Keskeinen sija on globaalisilla ongelmilla ja ihmiskuntapolitiikalla.

Pohjantähti-lehteä voi lukea ilmaiseksi. Sen kautta voi tulla ilmaiseksi myös youtube-kanavamme ”Paavon Tähti-TV” tilaajaksi.

Tarvittaessa Pohjantähti ilmestyy myös paperiversiona.