16
marras
2018
18

Tähtiliike nousee

Eduskuntaryhmäni nimi on muuttunut. Edustan nyt Seitsemän tähden liikettä. Ryhmän nimi on Tähtiliikkeen eduskuntaryhmä.

Kannattajakorttien kerääminen Tähtiliikkeen saamiseksi puoluerekisteriin on meneillään. Koossa on nyt noin 3500 korttia. Keräys jatkuu ensi viikonloppuna Seinäjoella järjestettävillä pohjalaisilla suurmarkkinoilla.

Korttien kerääminen on sujunut hitaasti. Helppoa se ei ollut Sinisillekään, vaikka heillä on viisi ministeriä ja parikymmentä kansanedustajaa.

Olen pyrkinyt kiirehtimään keräystä, jotta pääsisimme asettamaan ensimmäisiä kansanedustajaehdokkaitamme. Toisaalta aikaa on maaliskuun alkuun saakka, joten ehdimme vielä hyvin mukaan. Varsinainen vaalitoiminta käynnistyy vasta sen jälkeen, kun ehdokaslistat on jätetty ja ehdokasnumerot annettu.

Seitsemän tähden liike ottaa listoilleen sellaisia sitoutumattomia ehdokkaita ja muiden puolueiden jäseniä, jotka hyväksyvät puolueen säännöt ja tavoitteet. Ehdokkaiksi ryhtyvien on sitouduttava toimimaan Tähtiliikkeen eduskuntaryhmässä ja noudattamaan sen sääntöjä.

Uskon, että Tähtiliikkeellä on hyvät mahdollisuudet saada listoilleen erityisesti sellaisia muiden puolueiden jäseniä, joita on mielipiteittensä vuoksi syrjitty niiden ehdokkaita asetettaessa.

Tähtiliikkeen ehdokkaaksi asettuvien on sitouduttava puolustamaan Suomen itsenäisyyttä ja puolueettomuutta, tukemaan hallittua maahanmuuttopolitiikkaa, ponnistelemaan köyhyyden poistamiseksi sekä vahvistamaan maaseudun ja maakuntien elinvoimaa. Muissa asioissa ehdokkailla voi olla erilaisia mielipiteitä.

Tähtiliike ei julkaise yksityiskohtaista vaaliohjelmaa. Vaalien jälkeen eduskuntaryhmä määrittelee tavoitteet hallitusneuvotteluja varten ja ottaa kantaa esille tuleviin asioihin.

Tähtiliike osallistuu ensi kevään eduskuntavaaleihin ja Euroopan parlamentin vaaleihin. Muuttuneen elämäntilanteeni vuoksi en voi olla ehdolla Euroopan parlamenttiin. Sen sijaan minun on näillä näkymin mahdollista olla ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Vaalipiirin ratkaisen myöhemmin.