6
helmi
2018
27

TIEDOTE 6.2.2018

Kansalaispuolueen johto on käynnistänyt tänään ehdokashankinnan eduskuntavaaleja varten. Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että olen puolueen pääministeriehdokas. Minulta ei pyydetty suostumusta siihen, että nimeäni käytetään ehdokashankinnan käynnistämiseen.

Tavoittelen Suomen Keskustan puheenjohtajuutta Sotkamon puoluekokouksessa. Jos tulen valituksi, toivon, että Kansalaispuolue ja sen kannattajat tulevat mukaan uuden Keskustan johdolla syntyvään ”alkiolaiseen allianssiin”.

Olen antanut viime heinäkuussa periaatteellisen lupauksen olla Kansalaispuolueen presidentti- ja pääministeriehdokkaana. Kansalaispuolueen ehdokashankinta eduskuntavaaleja varten olisi tullut käynnistää vasta Sotkamon puoluekokouksen jälkeen, jolloin aikaisintaan tiedetään, kuka on puolueen pääministeriehdokas.

On muistettava, että vaalilain ja Kansalaispuolueen sääntöjen mukaan ehdokkaat tulee asettaa yhdellä kertaa ja siten, että ehdokkaiden valitsemiseksi voidaan tarvittaessa järjestää vaalipiirikohtainen jäsenäänestys. Paras ajankohta tähän on vasta ensi syksynä.

Paavo Väyrynen