22
maalis
2014
1

Tiedote/Väyrynen : Olen ryhtynyt näytelmäkirjailijaksi!

Uusimmassa videossaan Paavo Väyrynen ilmoittaa ryhtyneensä näytelmäkirjailijaksi. Hän kertoo myös ohjaavansa kirjoittamansa näytelmän ja esittävänsä siinä pääosaa.

Viime kesänä Väyrynen palasi rakkaan nuoruuden harrastuksensa pariin ja esiintyi Isomäen talon isäntänä Pohjanrannan kesäteatterin esittämässä laulunäytelmässä ”Talkootanssit”. Teatteriesitys saavutti niin suuren suosion, että Pohjanrannassa nähdään ensi kesänä kaksi näytelmää, Väyrysen kirjoittama ”Kahden Kemin patriarkka” ja laulunäytelmä ”Kesäillan farssi”, jossa siinäkin Väyrysellä on pieni puherooli.

Paavo Väyrysen kirjoittama historiallinen näytelmä kertoo Pohjanrannan tilan edellisen isännän Matti Niemelän elämästä. Niemelä toimi 1800-luvun lopulla valtiopäivämiehenä ja 1900-luvun alussa Kemin kaupungin pormestarina. Näytelmässä on runsaasti laulua, sillä yksi keskeisistä roolihahmoista on sekä taidemaalarina että oopperalaulajana kunnostautunut Otto Vallenius.

Ensimmäiset näytelmäharjoitukset pidettiin viime tiistaina ja niitä jatketaan pääsiäisenä. Ensi-ilta on heinäkuun lopulla. Pohjanrannan vintille rakennetaan parhaillaan nousevaa katsomoa, jonka ansiosta jopa yli 300 teatterivieraalle voidaan tarjota tähänastista paremmat olosuhteet nauttia esityksistä. Samalla Pohjanrannan tansseille luodaan entistä paremmat puitteet.