13
syys
2018
8

Valeuutisia ja uutispimentoa

Viime vuoden lopulla kannattajani keräsivät kortteja presidentinvaaleja varten. Kun aikaa oli käytettävissä enää kuukauden verran, julkaisin blogikirjoituksen ”Uutispimentoa ja valeuutisia” ( Blogi 12.11.2017 )jossa kerroin sen raa´an totuuden, että koossa oli tuolloin vasta alle 10 000 korttia.

Kirjoitin, että korttien keräämistä oli vaikeuttanut se, että olin joutunut aikamoiseen uutispimentoon. Kaikkein uutisarvoisimmatkaan kannanottoni eivät olleet ylittäneet uutiskynnystä.

Tähän hiljaisuuteen näytti vaikuttaneen se, että kaikkien muiden ehdokkaiden kannattajat toivoivat, että en olisi vaaleissa mukana – että olisin jotenkin lakannut olemasta.

Viime viikkoina olen kokenut saman ilmiön. Kaiken huippu on se, että eduskuntaryhmäni kesäkokouksen yhteydessä järjestettyyn tiedotustilaisuuteen ei tullut ainuttakaan toimittajaa. Hyvin uutisarvoinen kannanottommekaan ei ylittänyt uutiskynnystä.

x x x

Viime vuoden lopulla muiden ehdokkaiden kannattajat pelkäsivät aivan aiheellisesti, että saisin presidentinvaaleissa vahvan kannatuksen. Voitin jopa kahden suuren puolueen, SDP:n ja Keskustan ehdokkaat.

Nyt puolueiden pelko on vielä suurempi. Etenkin Keskusta, Perussuomalaiset ja Siniset tietävät menettävänsä kannatustaan, kun tulen joukkoineni mukaan vaalitaisteluun. Näiden kolmen puolueen yhteinen kannatus on mielipidemittausten mukaan laskenut viime vaaleista parilla kymmenellä prosenttiyksiköllä.

Perussuomalaiset ja Siniset kuvittelevat, että Ruotsidemokraattien vaalimenestys vaikuttaisi heidän edukseen. Näin ei ole. Tähän on kolme syytä.

  1. Sekä Perussuomalaiset että Siniset ovat täydessä vastuussa siitä, että Suomi ei syksyllä 2015 palauttanut rajatarkastuksia, kuten Itävalta ja Saksa olivat jo tehneet ja kuten muut Pohjoismaat tekivät myöhemmin. Suomeen pääsi yli 30 000 turvapaikanhakijaa, joista suurimmalla osalla ei ollut perusteita sen saamiseen. Vieläkään Suomi ei ole rajatarkastuksia palauttanut, ja on muutoinkin toteuttanut avoimien ovien maahanmuuttopolitiikkaa.
  2. Ruotsidemokraatit vastustavat oman maansa jäsenyyttä sotilasliitto Natossa. Perussuomalaisten ja Sinisten johtajat ovat Suomen Nato-jäsenyyden kannalla, jota Suomen kansan laaja enemmistö vastustaa.
  3. Kun vuonna 2015 tekemäni kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa vuoden 2016 lopulla haudattiin eduskunnan perustuslakivaliokuntaan, Perussuomalaisten edustajat olivat Simon Elon johdolla tätä voimakkaimmin ajamassa. Tämänkin kansa muistaa.

Keskustasta on meneillään joukkopako. Vanhemman polven kansanedustajat ovat jättäytymässä sivuun. He näkevät, että puolue on ajautumassa kohti historiansa suurinta vaalitappiota ja oppositio-asemaa.

Vaalien jälkeen toistuvat vuosien 2011 ja 2015 tapahtumat. Kokeneet perinteisen keskustapolitiikan kannattajat työnnetään sivuun ja liberaalit valtaavat avainpaikat päätöksenteossa. Luottamus Keskustaan hupenee.

x x x

Viime marraskuun blogissani kirjoitin myös siitä, että vastavoimat olivat ryhtyneet häiritsemään kannattajakorttien keräämistä. Niin on käynyt nytkin.

Presidentinvaalien ajaksi Kansalaispuolueen johtoon tilapäisesti valitut henkilöt ryhtyivät vuosikokouksen lähestyessä laittomia keinoja käyttäen kaappaamaan puoluetta omaan määräysvaltaansa. Jouduin nostamaan moitekanteet, joissa vaaditaan puolueen vuosikokouksen ja kolmen hallituksen kokouksen julistamista pätemättömiksi tai mitättömiksi.

Näiden kanteiden pääkäsittely saatettiin loppuun tänään. Käräjäoikeuden ratkaisua odotetaan myöhään syksyllä. Uskon, että oikeus voittaa.

On kuitenkin ilmeistä, että oikeusjuttujen vuoksi Kansalaispuolue ei voi osallistua ensi kevään vaaleihin. Siksi on välttämätöntä kerätä kannattajakortteja uuden ”Seitsemän tähden liikkeen” saamiseksi puoluerekisteriin.

Valitettavasti kaapparit ovat käyneet likaista julkisuuskampanjaa, jolla he ovat vahingoittaneet vakavasti Kansalaispuoluetta ja jolla he ovat pyrkineet vaikeuttamaan uuden puolueen perustamista.

Alun perin ajattelin, että aloitamme ehdokkaiden hankinnan vasta sen jälkeen, kun Seitsemän tähden liike on saatu puoluerekisteriin. Kun tämä on viivästynyt, lähden liikkeelle maakuntiin jo ensi viikosta alkaen. Ensimmäinen tilaisuus on Tampereen kirjastotalo Metsossa 20.9. klo 18 ja seuraava 23.9. klo 13 Oulun kirjaston Pakkala-salissa. Näissä tilaisuuksissa on mahdollisuus täyttää kannattajakortti ja ryhtyä korttien kerääjäksi.

Keräämme kortteja myös julkaisemalla liitteitä ja ilmoituksia sanomalehdissä. Presidentinvaaleissa suuri merkitys oli Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistulla liitteellä. Nyt hinnat ovat jostakin syystä kovasti nousseet ja liitteiden julkaiseminen vaikeutunut. Saimme kuitenkin 19.9. julkaistavaan lehteen ilmoituksen, jossa on mukana postissa palautettava kannattajakortti. Toivottavasti tähän mahdollisuuteen tartutaan.