1
huhti
2017
10

”Terve Helsinki” sai taas erityiskohtelun

Helsingin Sanomat julkaisi tänään laajan jutun kuntavaaliehdokkaiden rikostaustoista. Lehden tekemän selvityksen mukaan ainakin 544 ehdokasta oli ollut viime vuosina syytteessä rikoksista. Suhteellisesti eniten heitä oli Perussuomalaisten joukossa. Yleisimpiä olivat olleet syytteet pahoinpitelyistä.

Uutisoinnissa ”Terve Helsinki” -liike sai taas erityiskohtelun. HS julkaisi jo eilen verkkouutisen otsikolla ”Paavo Väyrysen liikkeen kuntavaaliehdokkaalla raskas rikostausta – tuomittiin tapon yrityksestä ja laittomasta uhkauksesta”.

Meillä ei ollut edellytyksiä selvittää ehdokkaaksi ilmoittautuneiden taustoja. Tämän kerroimme myös Kristillisdemokraateille, jonka sitoutumattomiksi ehdokkaiksi meitä oli pyydetty.

Sen jälkeen kun ehdokkaat oli asetettu, Kristillisdemokraatit ilmoittivat, että he eivät hyväksy julisteeseensa neljää ehdokastamme. Syynä oli osallistuminen ”Suomi ensin” -liikkeen tilaisuuksiin. Yhden osalta perusteluna oli myös väitetty juutalaisvastaisuus.

Sittemmin ehdokkaitamme on Helsingin Sanomien palstoilla syytetty myös rasisteiksi, natseiksi, fasisteiksi ja väkivaltaisiksi jengiläisiksi. Heitä ei samassa yhteydessä kuultu, eikä yhden ehdokkaan, Karoliina Topeliuksen, vastinetta suostuttu julkaisemaan. Hän on tehnyt Helsingin Sanomia vastaan kantelun Julkisen sanan neuvostolle.

Kun julkinen myllytys alkoi, Sami Salonen kertoi, että hän on saanut väkivaltarikoksesta tuomion. Hän antoi ymmärtää, että kysymyksessä oli vanha asia. Vasta eilen sain tietää tuomion vakavuudesta ja tuoreudesta.

Salonen katsoi käräjäoikeuden tuomion vääräksi ja valitti siitä hovioikeuteen. Korkein oikeus ei ottanut asiaa käsiteltäväkseen. Salonen on rangaistuksensa kärsinyt ja rikoksensa siten sovittanut.

Sami Salonen on nykyään menestyvä urheilija, voimanostaja.

”Terve Helsinki” -liikkeen julkisessa sanassa saama erityiskohtelu osoittaa, että keskittävän metropolipolitiikan ajajat pelkäävät meitä ja että meitä pidetään vaarallisena kilpailijana alueen valtapuolueille.