19
helmi
2017
12

Väyrynen tavoittelee äänikuninkuutta ja etsii pormestariehdokasta

Konkaritoimittaja Unto Hämäläinen kirjoittaa tänään Helsingin Sanomissa pudonneensa kärryiltä, kun ”Väyrynen vaihtaa sekä puoluetta että kotipaikkaa yhtä aikaa”. Hämäläinen kehottaa minua luopumaan kaikesta. ”Antaisit jo olla”, hän neuvoo. (http://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005092749.html)

Hämäläisellä olisi mahdollisuus ymmärtää, jos hän paneutuisi asioihin tarkemmin.

En ole vaihtamassa puoluetta. Kansalaispuolue tarjoaa mahdollisuuden kaksoisjäsenyyteen, ”kaksoiskansalaisuuteen”. Keskusta ei aio tätä hyväksyä. Aika näyttää toteuttaako se aikomuksensa.

Keskustan johto ilmoitti, että en voi olla puolueen kuntavaaliehdokkaana Keminmaalla. Uskon, että Keminmaan kunnallisjärjestö olisi tästä huolimatta ottanut minut ehdokkaakseen, mutta sen ja puolueen välille olisi syntynyt ikävä ristiriita. Niinpä päätin vetäytyä.

Haluan kuitenkin olla mukana myös paikallispolitiikassa. Kun Kansalaispuolue ei periaatteittensa mukaisesti ole puolueena mukana kuntavaaleissa, olen päättänyt osallistua niihin valitsijayhdistysten yhteislistalla Helsingissä. Perusteet kotipaikan vaihtamiselle ja ehdokkuudelle Helsingissä ovat vahvat (http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231537-harkitsen-ehdokkuutta-helsingissa).

”Terve Helsinki” -liike pyrkii muuttamaan Helsingin kehityksen suuntaa. Haluamme, että Helsinki keskittyy nykyisten asukkaittensa olojen ja elämän laadun parantamiseen. Emme hyväksy Helsingin valtapuolueiden pyrkimystä haalia pääkaupunkiin ja sen lähikaupunkeihin Suomen maakunnista ja ulkomailta jopa yli puoli miljoonaa uutta asukasta. (http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231641-vayrynen-terve-helsinki-liikkeen-ehdokkaana)
Helsingin kuntavaaleilla on valtakunnallista merkitystä. Haluamme, että Helsinki edistää koko maan tervettä kehitystä.

Helsingin kuntavaalien poliittinenkin merkitys on suuri. Enemmän kuin joka kymmenes suomalainen asuu pääkaupungissa.

Tavoittelen äänikuninkuutta Helsingin kuntavaaleissa.

Olin kuntavaaliehdokkaana Helsingissä vuonna 1988. Sain silloin yli 5000 ääntä. Ääniosuuteni oli samaa luokkaa kuin vuoden 2012 kuntavaalien ääniharavien, Jan Vapaavuoren ja Jussi Halla-ahon, saama kannatus. Vuoden 2012 presidentinvaaleissa menestyin Helsingissä hyvin.

”Terve Helsinki” -yhteislistalle otetaan edelleen uusia ehdokkaita. Etsimme myös sopivaa pormestariehdokasta. Ehdokkaaksi ja pormestariehdokkaaksi voi ilmoittautua sähköpostitse ositteeseen kp@kansalaispuolue.fi.

Paavo Väyrynen