22
elo
2016
2

Arvovieraita Meri-Lapin ruokamessuille: Tarja Halonen kunniavieraana, Matti Vanhanen avaajana

Syyskuun alussa järjestettäville Meri-Lapin ruokamessuille saapuu arvovieraita.

Presidentti Tarja Halonen on ruokamessujen kunniavieras. Hän tutustuu messualueeseen perjantaina 2.9. klo 16 jälkeen.

-Tarja Halonen on vahva lähiruoka-aatteen kannattaja, kertoo Paavo Väyrynen. ”Pellolta pöytään” on hänen tunnuslauseensa, Väyrynen muistuttaa.

Paavo Väyrynen kertoo kutsuneensa Tarja Halosen tutustumaan Meri-Lapin ruokamessuihin jo silloin, kun Halonen toimi tasavallan presidenttinä ja hän itse ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä. Presidenttikaudella vierailu jäi toteutumatta, mutta nyt se saatiin aikaan.

Syyskuun 2. päivänä Paavo Väyrynen täyttää 70 vuotta. Hän ei järjestä vastaanottoa, mutta kertoo tarjoavansa presidentti Tarja Haloselle syntymäpäiväkahvit.

Paavo Väyrynen juhlistaa syntymäpäiväänsä ruokamessujen ohjelmaan sisältyvällä juhlaseminaarilla ”Kansakunta – ihmiskunta”, jossa käsitellään Suomen, Euroopan ja koko ihmiskunnan tulevaisuutta. Seminaarin alustajiksi ovat lupautuneet Liisa Jaakonsaari, Ilkka Kanerva ja Matti Vanhanen. Väyrynen itse johtaa seminaarissa puhetta. Seminaari järjestetään Pohjanrannan päärakennuksen yläkerrassa klo 10.00-11.30 välisenä aikana. Seminaariin ei ole erillistä pääsymaksua.

Kello 12 Matti Vanhanen suorittaa ruokamessujen virallisen avauksen.