15
huhti
2014
0

”Suomen linjan” ja kuusi muuta Paavo Väyrysen teosta saa nyt e-kirjana

Paasilinna on kustantanut Paavo Väyrysen uusimman teoksen Suomen linja myös e-kirjana. Sähkökirjana on Paasilinnan kustantamana ilmestynyt myös kuusi muuta Väyrysen kirjoittamaa kirjaa: On muutoksen aika 1 ja 2, On totuuden aika 1 ja 2, Itsenäisen Suomen puolesta sekä Huonomminkin olisi voinut käydä.

On muutoksen aika 1 on vuonna 1994 ilmestynyt uusintapainos hänen vuonna 1974 ilmestyneestä teoksestaan. Mukana on laaja esipuhe uusintapainokseen.

Teoksensa On muutoksen aika 2 Väyrynen kirjoitti vuonna 1993. Siihen sisältyy mielenkiintoista aineistoa mm. siitä, millaista taistelua Paavo Väyrynen joutui käymään Mauno Koiviston kanssa Suomen puolueettomuudesta. Jo tuolloin Väyrynen oli huolestunut siitä, millaisiin vaikeuksiin Suomi saattaa joutua osallistuessaan EU:n yhteiseen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan.

Vuonna 1993 ilmestyneet On totuuden aika -teokset sisältävät tosiasioita ja muistikuvia Urho Kekkosen ja Mauno Koiviston presidenttikausien Suomesta. Suomen linja osoittaa, että tosiasiat ja muistikuvat ovat olleet kestäviä.

Itsenäisen Suomen puolesta kertoo seikkaperäisesti Suomen liittymisestä Euroopan unioniin ja euroalueeseen. Unioniin liittymiseen liittynyttä toimintaansa Väyrynen kutsuu ”talvisodaksi” Suomen itsenäisyyden puolesta. Kamppailua euroalueeseen liittymisestä hän nimittää ”jatkosodaksi”. Tässä kirjassa Väyrynen muun muassa selostaa eduskunnassa syksyllä 1994 käydyn niin sanotun jarrutuskeskustelun.

Vuonna 2011 ilmestyneessä teoksessaan Huonomminkin olisi voinut käydä Paavo Väyrynen käsittelee kontrafaktuaalisuuden hengessä elämänsä vaiheita ja poliittisen historian tapahtumia.

Paasilinnan kustantamia e-kirjoja voi ostaa tästä linkistä.

Joitakin sähkökirjana ilmestyneistä teoksista voi ostaa painettuna kirjana Pohjanrannan verkkokaupasta (www.pohjanranta.com).