16
joulu
2014
11

Helsingin Sanomat yrittää lyödä kiilaa Keskustan sisälle

Helsingin Sanomat otsikoi räväkästi tänään julkaisemansa Keskusta puheenjohtaja Juha Sipilän haastattelun: ”Sipilä ottaa etäisyyttä Väyrysen linjaan”. Haastattelun sisältö ei tue tuota tulkintaa. Haastattelun perusteella ainoa eroavuus linjoissamme olisi suhtautuminen ns. Nato-optioon. Tämän täytyy perustua puhelinhaastattelussa syntyneeseen väärinkäsitykseen. 

Olen ollut koko ajan sitä mieltä, että uudessa Euroopassa Suomen on pidettävä yllä mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä. Toin tämän selvin sanoin esille myös Sipilälle 9.11. lähettämässäni kirjeessä, jossa esitin, että seuraavan hallituksen ohjelman tulisi olla samankaltainen kuin Jäätteenmäen/Vanhasen I hallituksen ohjelman, mutta siihen tulee lisätä se, että ylläpidämme mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä.

Myöhemmin käymässämme puhelinkeskustelussa totesimme olevamme asiasta yhtä mieltä. Porissa Sipilä piti puheen, jota saatoin julkisestikin kiitellä.

Paavo Väyrynen